Foto: Printscreen Instagram

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš (39) koja je nestala 1. januara, živi u Beogradu, ali su joj sve misli u Americi, u gradiću Kohaset, gde se njenoj ćerki izgubio svaki trag. Majka nestale Ane u razgovoru za Nova.rs ističe da nedelju dana nije spavala zbog svega što se dogodilo.

Nestanak Ane, rođene Beograđanke, majke troje dece, postao je planetarna priča koju prate mnogi svetski mediji, a društvene mreže zatrpane su molitvama da ova priča ima srećan kraj.

Najemotivnija molitva dolazi iz Beograda, od Anine majke.

„Ne mogu da spavam već nedelju dana. Stalno mislim na ćerku. Da sam se samo javila kada je zvala da čestita Novu godinu, ali niko ne zna šta ga čeka. Pijem i lekove za smirenje, ali ni oni ne pomažu. Čekam da mi se javi“, rekla je za portal Nova.rs Milanka Ljubičić.

Čeka, nada se i strepi.

O celom slučaju, koji se vodi kao potraga za nestalom osobom, saznala je iz medija.

Pročitajte još:

„Nije me kontaktirao niko od američkih službi i policije koja radi istragu. Nisu kontaktirali ni stariju ćerku koja živi u Kanadi. Razumem i to, oni tragaju za svojom sugrađankom, Ana je imala američko državljanstvo“, objašnjava majka Milanka.

O svom zetu Brajanu, koji je uhapšen zbog ometanja istrage nestanka, nema loših reči. Kaže da mu zapravo duguje život.

„Ne mogu da poverujem da bi on mogao da naudi mojoj Ani. Voleli su se. Brajan mi je spasao život, bukvalno. To se desilo u novembru pretprošle godine, kada sam boravila kod njih u kući. Zato što je bila korona, živeli smo u odvojenim prostorijama u kući. Meni je pozlilo, pukao mi je krvni sud u glavi, doživela sam moždani udar. Brajan je bio taj koji je čuo kako jaučem, zapomažem…. Strčao je sa sprata, prvi mi je pritekao u pomoć. On je pozvao Hitnu pomoć. Pomagao mi je sve vreme, njemu stvarno dugujem život“, objašnjava Milanka.

Foto: Instagram

Ona kaže da je kod ćerke u Americi provela ukupno 16 meseci, dva puta po pola godine i još jednom 4 meseca. Nikada nije prisustvovala nekoj sceni ili svađi.

„Nikada nisam videla ništa čudno, neuobičajeno. Ni Ana mi se nikada nije požalila. Jedino što je mnogo radila, bila je ambiciozna i vredna. Radila je u Vašingtonu, tamo je provodila radnu nedelju, a kući bi dolazila za vikend. Jedino što su joj nedostajala deca, vezana je za decu pa je koristila svaki slobodni dan da doleti nazad u Kohaset i da bude sa decom“, objašnjava naša sagovornica.

Foto:facebook/privatna arhiva

Anina majka još veruje da Brajan nije umešan u njen nestanak, iako je takvih ljudi sve manje, a policija pronalazi nove dokaze koji skreću pažnju na Brajana Volša. On je i uhapšen, ali zbog ometanja istrage, jer je policajcima ispričao nekoliko laži o svom kretanju kritične noći, što samo povećava sumnju u njega.

Ana Volš je nestala 1. januara, oko 4.30 časova ujutru, kada je, navodno, poslednji put viđenja u kući. Trebalo je da se uber kolima odveze do aerodroma „Logan“ u Bostonu, da se ukrca na let za Vašington, gde radi. Kasnije je ustanovljeno da se nije pojavila uopšte na aerodromu.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Njen muž Brajan je policiju obavestio o Aninom nestanku 4. januara, a istog dana je to uradio i Anin poslodavac. Prilikom ispitivanja Brajana Volša, policija je ustanovila da je nekoliko puta slagao, što je ustanovljeno jer Volš nosi nanogicu, pošto je u kućnom pritvoru zbog prevare. Dok je istražiteljima ispričao da je išao da radnje da detetu kupi sladoled, ispostavilo se da je zapravo kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

Prilikom pretresa njegove kuće, policija je u podrumu pronašla nož i tragove krvi. Ono što posebno uznemirava su fraze koje je Volš unosio u gugl pretragu a do kojih je policija došla. Među njima su: „Kako se osloboditi tela žene teške 52 kilograma“ i „KKako raskomadati ljudsko telo“.

BONUS VIDEO:  Pucnjava u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare