Foto:EPA-EFE/SEDAT SUNA

Policija je, po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapsila 11 osoba zbog sumnje da su krijumčarili ljude. Privedeni su Z. V., A. R., K. S., N. P., T.A., N.A., M .B., N.V., N. B., Ž. M. i, D..K., zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 22. februara do 03. jula ove godine, organizovali nedozvoljen prelazak preko državne granice Republike Srbije u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita preko Republike Mađarske ka zemljama Evropske Unije, 18 migranata neutvrđenog državljanstva, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Kriminalnu grupu je predvodio Z.V., koji je radi sticanja neposredne finansijske koristi sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe za finansijsku korist koja se kretala po jednom stranom državljninu – iregularnom migrantu od 800 do 2.400 evra, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni su u međuzoni koja se nalazi između Republike Srbije i Republike Mađarske, odnosno između graničnih prelaza „Horgoš“ i graničnog prelaza „Reske“ prihvatali migrante, koji su prethodno peške ilegalno prešli granicu Srbije zaobilazeći graničnu kontrolu, skrivajući se iza kamiona, smeštali u svoje putničko motorno vozilo i uz pomoć putne isprave – pasoša Srbije koji pripadaju drugim licima, a sa kojima migranti imaju fizičke sličnosti omogućavali ilegalan ulazak na teritoriju Republike Mađarske.

Pretresi su u toku.

Privedenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar