Foto: Privatna arhiva

Uzbunjivaču Čedici Džuniću, koji je do septembra radio u pirotskoj kompaniji “Tigar tyres”, u nedelju oko 21 sat je zapaljen automobil koji se nalazio u dvorištu njegove kuće u tom gradu. Džunić je pored vozila zatekao papirić i tragove benzina, a kako tvrdi za list Nova, s obzirom na ranije pretnje smrću, opravdano smatra da je ovo još jedan pokušaj da se ućutka kako u javnosti ne bi govorio o zloupotrebama u pirotskoj kompaniji.

Džuniću je u požaru automobil vidno oštećen, a za naš list govori šta se u nedelju uveče tačno dogodilo.

“Automobil je bio u dvorištu, ja sam se nalazio u kući, već obučen maltene za spavanje. Samo je u jednom trenutku supruga počela da viče da nam gori automobil. Odmah sam istrčao iz kuće, i sreća u komšije koji su mi pomogli oko gašenja vatre sa aparatom. Dok su vatrogasci došli, požar je već bio ugašen”, kaže Džunić za naš list i dodaje:

Pročitajte još:

“Opravdano sumnjam da je podmetnut požar. Ovo mi je upozorenje, žele da me ućutkaju da ne bi javno govorio o prevarama u kompaniji u kojoj sam radio. U nedelju sam pored zapaljenom vozila zatekao papirić i tragove benzina”, dodaje on.

Inače, ovo nije prvi put da se Džunić nalazi na meti napada. Naime, on je bio uzbunjivač sa potpisanom zaštitom, međutim, u kompaniji “Tigar tyres” su ga, kako tvrdi, i pored te činjenice mobingovali, zbog čega je istu napustio.

Ističe da je sve krenulo nakon što je ukazao na nepravilnosti i prevare u pomenutoj kompaniji, zbog čega je pisao svim mogućim institucijama u Srbiji, pa i samom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Konkretnih pomaka u istrazi o brojnim navodnim zloupotrebama, o kojima je izvestio institucije, dosad nije bilo.

“Mobing i pretnje su krenule nakon što sam javno govorio o svim nepravilnostima u kompaniji. Ja sam još u martu ove godine prijavljivao tužilaštvu da mi preti bivši neposredni nadređeni Miljan Pejčić. međutim, ništa se nije desilo sem što su me šest meseci kasnije pozvali u tužilaštvo da dam izjavu. Pretnja je bilo dosta, a jednom prilikom me je presreo, dok mi je dete bilo u kolima, i govorio mi je da će da me ubiti, pa je potom rekao: “Pazi se, i tvom detetu će nešto da se desi”, kaže za list Nova Džunić.

Foto:privatna arhiva

Dodaje da je nadležnima prijavljivao pretnje koje su se dešavale, ali mu se čini da njegov nekadašnji nadređeni, Pejčić, uživa zaštitu zbog veza sa političkim funkcionerima u Pirotu i okolini.

Ističe i da su pretnje počela da se dešavaju nakon što je prijavio određene nepravilnosti.

“Ukazivao sam na krađe, pronevere, malverzacije sa gumama, svima sam pisao. Tužilaštvu, republičkoj tužiteljki Zagorki Dolovac, predsedniku Aleksandru Vučiću.. Čak sam kontaktirao i direktora “Michelin” u Francuskoj zbog silnim zloupotreba i prevara u firmi, a zbog čega su potom poslali ljude u inspekciju. Zbog svega toga je krenuo I mobing nadamnom”, ističe Džunić i dodaje:

“Od marta trpom psihičko maltretiranje. Pokušali su da mi smeste otkaz u nekoliko navrata, tipa zbog neprofesionalne komunikacije i slično, međutim, nisu uspeli. Ja sam 16 godina radio u toj kompaniji”, ističe sagovornik i dodaje:

Pročitajte još:

“Jednom prilikom mi je čak policija došla u kući sa tvrdnjom da zlostavljam sina i da ih je on pozvao s telefona da to prijavi. Što je notorna laž. Potom su pozvali ispred nas ukućana taj telefon i shvatili da nikome u kući ne zvoni i da je jasno da poziv nije odatle došao. Ipak, ko je zvao i pokušao da mi smesti nešto tako gnusno, i dalje ne znamo”, ističe sagovornik.

Džunić je tokom jučerašnjeg dana dao izjavu u policiji o požaru na automobilu.

Ćerku pozvali i nudili novac

Naš sagovornik ukazao je na jednu situaciju koja se dogodila avgusta ove godine.

“Tog 26. avgusta, oko devet sati uveče, pozvali su s nepoznatog broja moju ćerku na telefon I rekli joj da izađe napolje da joj daju kovertu sa novcem koja je namenjena za mene. Naravno da nije izašla da to uzme. Verovatno su tim novcem nastojali da me potkupe da ćutim”, kaže Čedica Džunić.

BONUS video:Hapšenja više lica zbog trgovine ljudima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare