Tanja Milovanović Foto: Prinscreen/HRT

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2), koja je nestala u utorak u Banjskom polju u Boru, i dalje traje. Policija tokom noći dežurala kod kuće odakle je devojčica nestala, a o detaljima ovog slučaju za HRT govorila je urednica portala Nova.rs Tanja Milovanović.

Četvrti dan potrage za devojčicom Dankom Ilić iz okolice Bora započet je pretragom terena velikog broja policajaca i vatrogasaca, kao i dolaskom timova za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada. O detaljima slučaja nestanka devojčice za HRT govorila je Tanja Milovanović, urednica i novinarka portala Nova.

„Imamo manjak informacija sa strane policije, što je najveći problem, te ostavlja prostor mnogim dezinformacijama, na što ukazuje i hapšenje trojice muškaraca iz Bosne i Hercegovine. Policija je pretražila i područje gde su njih trojica tvrdila da se ona nalazi, no ništa nije pronađeno, jer je očito neko samo hteo zloupotrebiti ovu situaciju, radi klikova na društvenim mrežama ili slično“, rekla je Milovanović i dodala da se pretpostavlja da policija ne daje informacije kako ne bi ugrozila istragu.

Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju kod Bora potraga Foto:MUP

Istakla je kako nema čak ni informacija koje mogu uputiti na to šta se dogodilo, odnosno da li je reč o otmici, nesreći ili slično.

„Krije se mnogo nelogičnih detalja. MUP prvo obustavlja pretragu te potom sutradan dolaze s bagerima gde raščišćavaju teren. Takva situacija u javnosti izaziva upite i zabrinutost“, rekla je urednica Nove dodajući kako je cela situacija čudna, kao i činjenica da je devojčica nestala u tako kratkom vremenu uz prisustvo majke.

U Srbiji je i prvi put aktiviran sistem Amber Alert. Radi se o sistemu „Pronađi me“, a pali se samo kada policija ima informacije da je reč o kriminalnom delu, te kada je život deteta ugrožen.

„Šalju se poruke na mobilne telefone, a na aerodromima se program prekida te se pojavljuju ključne informacije nestanka devojčice. Veliki broj građana žali se da je sistem uveden prekasno“, izjavila je Tanja Milovanović.

Podsetimo, devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u Banjskom Polju kod Bora. Policija je u sredu posle 27 sati obustavila je potragu i krenula u drugi vid radnji na pronalaženju deteta.

Određeni broj policije ostao je još uvek u ovom malom mestu kod Bora i prilaz kući je i juče bio onemogućen.

U potragu za nestalim detetom uključeni su pripadnici Žandarmerije, vatrogasaca, Gorske službe spasavanja, kao i veliki broj dobrovoljaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare