Uperio pištolj u kasirku, taksista saučesnik ga čekao ispred

Hronika 06. okt. 202114:35
Podeli:
Ilustracija: Shutterstock

U novosadskom Višem sudu otvoren je glavni pretres dvojici okrivljenih za učestvovanje u prošlogodišnjom oružanom razbojništvu u jednom marketu u Novom Sadu.

Optuženi su Živko Smiljanić (23), kojem se pripisuje da je koristio pištolj u razbojništvu, i taksista Boris Štrbenk (53), obojica s prebivalištem u obližnjem Rakovcu, opština Beočin, prenosi Telegraf.

Prvooptuženi je delimično priznao dela koja mu se pripisuju, ali drugookrivljeni poriče da je znao za to šta će se desiti.

Optužnicom se okrivljenima stavlja na teret da su učestvovali u saizvršilaštvu po prethodnom dogovoru u pljački prodavnice u Gagarinovoj ulici 6, 26. maja 2020.

Navodno je Štrbenk dovezao taksi vozilom „reno megan“ prvookrivljenog na lice mesta. Ovaj je ušao u radnju, zapretio odmah prodavačici uz ponavljanje pretnje: “Vadi pare”, uperivši joj u glavu pištolj, u čijem okviru su bila dva metka. Kasirka je u jednom momentu uspela da otrči u toalet radnje, nakon što je prethodno zatvorila kasu.

Potom je zaposleni u toj prodavnici prišao i pokušao da spreči razbojnika da ode s 36. 000 dinara, koliko se nalazilo u fioci. Ali, kada ga je u bekstvu uhvatio za nogu da bi ga zadržao, izgrednik je ispalio hitac u beton pod reštekom za obuću. Projektil je prilikom rikošetiranja naneo lake telesne povrde u vidu oguljotina požrtvovanom muškarcu.

Zatim je, po izlasku iz radnje, prvookroivljeni u begu uperio pištolj u grudi muškarca pred radnjom i umakao. Ušao je ubrzo posle toga u vozilo drugookrivljenog i utekli su. Pri tome je automobil išao suprotnim smerom i prošao kroz crveno svetlo na semaforu, navodi se u optužnom aktu koji zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić.

Okrivljenima se pripisuje krivično delo razbojništva u saizvršilaštvu, a prvooptuženom okrivljenom i neovašćeno držanje i nošenje oružja. Uz to, u optužnici se navodi i izazivanje opšte opasnosti, kao i i dva krivična dela ugrožavanja sigurnosti.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić zakazao je nastavak suđenja za 29. novembar, kada se planira saslušanje svedoka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar