Foto: Nova.rs, Printscreen, Facebook

Poznati MMA borac Radoš Joksimović (29) ubijen je na današnji dan 18. septembra 2018. godine u kragujevačkom restoranu "Neptun", a godišnjica njegovog ubistva ponovo je potegla pitanje sportista čije su blistave karijere tragično okončene zbog kriminala.

Ubica Aleksa Miloradović u to vreme 21-godišnji mladić iz Kragujevca osuđen je na 16 godina zatvora, a motiv zločina i dan danas nije poznat.

Pročitajte još:

Kako su prenesili lokalni mediji, prijatelji ubijenog mladića smatraju da je ubistvo inspirisano o od jedne kriminalne grupe u naselju Aerodrom, koja je strah i trepet godinama unazad u Kragujevcu.

Slučaj preranog odlaska MMA borca Joksimovića nije redak slučaj u Srbiji, kada su se sportske karijere završile zbog kriminala.

Pre samo dve nedelje, u pucnjavi u Novom Sadu, ubijen je Uroš Stefanović (27), MMA borac.

Meta stravičnog zločina bio je Goran Kovačević Goranac, čiji je Stefanović bio telohranitelj. Kovačević je odranije poznat policiji zbog sukoba sa zakonom.

Uroš Stefanović
Foto: Youtube screenshot CreativeMMA

On je u pucnjavi zadobio lakše povrede.

Zbog ubistva Stefanovića uhapšeno je više osoba, među kojima je i bivši reprezentativac Srbije u streljaštvu Daniel Janjoš (42). On se sam predao novosadskoj policiji nakon što je osumnjičen da je učestvovao u ubistu MMA borca.

I pored blistave karijere, Janjoš se odao kriminalu, a služio je zatvorsku kaznu zbog droge.

Košarkaš hapšen zbog zlostavljanja

Karijera bivšeg košarkaša Miladina Kovačevića takođe je pala u senku zbog sukoba sa zakonom koje je imao. Kovačević je prošle godine priveden zbog napada na bivšu devojku Tinu T. (27), zbog čega mu se trenutno sudi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Miladin Kovačević Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ipak, to nije prvi put da Kovačević dospeva u žižu pažnje javnosti zbog sukoba sa zakonom. Kako je Insajder svojevremeno pisao, slučaj Kovačevića je 2008. godine doveo do diplomatskog spora između Srbije i SAD jer u Americi osumnjičen da je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera.

Pročitajte još:

Tadašnji predstavnici srpskog konzulata su mu izdali dokumenta pomoću kojih je uspeo da izađe iz SAD i izbegne suđenje u toj zemlji. Ubrzo se saznalo i da je Vlada Mirka Cvetkovića donela odluku da plati 900.000 dolara odštete prebijenom studentu, što je označeno kao državna tajna.

„Pink panterka“ odležala za pljačke

Olivera Ćirković (48), nekadašnja reprezentativka u košarci i članica kriminalne grupe „Pink Panter“, do 2017. godine boravila je u zatvoru u Grčkoj zbog serije pljački, nakon čega se vratila u Beograd.

Teretila se za brojne pljačke juvelirnica u Atini, kao i na Rodosu i Santoriniju, a prvi put je uhapšena na Kritu 2006. godine jer je organizovala pljačku zlatare, zbog koje je robijala dve i po godine.

Olivera Čirković Foto: printscreen tv happy

Ona je tokom boravka u zatvoru napisala knjigu o svom životu.

Pucnjava zbog reketiranja

Bivši fudbaler Partizana i reprezentativan Srbije Nikola Malbaša (43), sumnjiči se da je 8. jula prošle godine u Zemunu pokušao da ubije Igora N., zvanog Ciga. Kao motiv pokušaja ubistva pominjalo se reketiranje, nakon čega se dogodio krvavi obračun.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Malbaša, kojem su svojevremeno predviđali blistavu karijeru, trenutno se nalazi u pritvoru, dok se protiv njega vodi sudski postupak.

Ubistvo u kafani u centru Beograda

Džudista Luka Radulović (37) ubijen je aprila 2018. u jednoj kafici ispod Brankovog mosta u centru Beograda. Radulovićevu sportsku karijeru prekinuo je kriminal, pa je tako svojevremeno osuđivan na tri godine robije zbog dilovanja kokaina.

Sumnjalo se da je upravo zbog kriminalnih poslova s drogom i ubijen.

Luka Radulović
Foto: Facebook/Luka Radulovic

Inače, Radulović se u žiži pažnje javnosti  našao septembra 2017. kada je presekao kolonu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na Topčiderskoj zvezdi i to „bentlijem“ fudbalera Ivice Dragutinovića.

Predrag Milovanović (35), zvani Peđa, iz Ćuprije, bodibilder i kikbokser, ubijen je preksinoć hicima iz vatrenog oružja u Ulici Sretena Zdravkovića u tom gradu, nedaleko od svoje kuće.

Dovođen je u vezu sa zelenašenjem i davanjem novca na kamatu.

Fudbaler pao zbog 950 kilograma kokaina

Predrag Stanković, fudbaler Crvene zvezde od 1994. do 1996. godine, bio je član fudbalske bande koja je krijumčarila 950 kilograma kokaina iz Argentine.

Stadion Crvene zvezde slavi 57. rođendan
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Stanković je pao u velikoj akciji „Ciklon“ 2009. godine, dok je 2016. je u Španiji osuđen na devet godina zatvora.

On je sa svojim saradnicima dopremao kontejnere sa drogom iz Argentine.

BONUS video: Hapšenje uoči derbija

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar