milan jovanović
Milan Jovanović Foto: N1

Danas se navršilo tačno dve godine od kada je novinaru "Žig infa" Milanu Jovanoviću zapaljena kuća u Vrčinu, a suđenju optuženima za izazivanje požara, među kojima je i nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, još uvek se ne nazire kraj. Jovanović je u razgovoru za Nova.rs otkrio da je zbog velikih dugova morao da napusti podstanarski stan i vrati se sa suprugom u porodičnu kuću koju su nakon požara malo upristojili, ali i da se još uvek nisu oporavili od svega što su preživeli.

Jovanović se, podsetimo, našao na meti bivšeg šerifa Grocke jer je u tekstovima raskrinkao njegove brojne afere, zloupotrebe položaja i ostalo bahaćenje. Nelegalna gradnja, krađa novih železničkih pragova iz vremena kada je bio direktor „Železnica“, krađa električne energije, malverzacije i zloupotrebe… samo su deo onoga o čemu je Jovanović pisao.

Pročitajte još;

Optuženi Dragoljub Simonović, Foto:Nemanja Jovanović

„Šta da vam kažem… Teško nam je. Supruga i ja živimo u toj kući, uspeli smo da je malo upristojimo, pa da ne moramo da plaćamo nekome kiriju, jer smo u velikim dugovima. Naravno, nikada nećemo uspeti da je vratimo u prvobitno stanje, niti ćemo uspeti da vratimo uspomene koje smo imali. Ne možete da vratite sve što ste skupljali 50 godina, fotografije svojih predaka, slike unučića. Dovoljno je samo da kažem da naše unuke i unuci kažu da ne smeju da prespavaju kod nas, kod svojih babe i dede, da ih neko ne bi zapalio“, kaže Milan Jovanović.

On dodaje da mu se supruga nakon svega razbolela, kao i da mu se život sveo na sudnicu, bolnicu i neuropsihijatra.

Foto: N1

„Jutros u tri sata je bilo dve godine od paljenja kuće. A suđenje traje i dalje. Advokati okrivljenih se trude svim silama da postupak traje što duže jer znaju da u martu sledeće godine sudija koji vodi postupak ide u penziju. Trude se da svim silama odugovlače postupak, a u svemu tome im na ruku ide i korona. Ipak sudija i tužilac mi deluju kao časni ljudi, pa se nadam da će uprkos svemu postupak biti okončan u dogledno vreme“, kaže Jovanović i dodaje:

„Posle svega što mi se dogodilo, osuđen sam da svakodnevno o sebi slušam sve najgore, što po sudnici, tako i sad i po skupštini, gde me nazivaju stranim plaćenikom i izdajnikom. Celog života se borim protiv kriminala i korupcije, pa me sve te stvari užasno pogađaju. Ne mogu da verujem da se sve ovo dešava u zemlji za koju sam se borio. A svakodnevica nam je tragična. Živimo u mukama, ne spavamo, vučemo se od suda do suda, od ordinacije do ordinacije, od kardiologa do neuropsihijatra. To je sad naš život“.

Podsetimo, novinaru lokalnog portala Žig info Milanu Jovanoviću kuća u kojoj je živeo u Grockoj zapaljena je u decembru 2018. godine, a za podstrekivanje na paljenje kuće optužen je tadašnji predsednik opštine Dragoljub Simonović, koji je nedugo nakon toga smenjen.

Prfočitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare