Foto: N1

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović saopštila je da se na da današnji dan pre dve godine desio pokušaj ubistva novinara portala "Žig Info" Milana Jovanovića, da suđenje za to traje 20 meseci, ali i da "pravda nije ni na vidiku".

Ona je ocenila da su taj slučaj, istraga i sudski proces, pokazali kakav je odnos aktuelnih vlasti prema novinarima.

Kao organizator ovog pokušaja ubistva označen je Dragoljub Simonović, visoki funkcioner Srpske napredne stranke, bivši predsednik opštine Grocka i nekadašnji direktor JP „Železnice Srbije“.

„Optuženi za saučesništvo u paljenju kuće Igor Novaković, promenio je iskaz, Simonović je pretio čak i tužiocu, a sudiji se bliži penzija, pa je sve izvesnije da će se sudjenje ponoviti. Ovakva lakrdija od suđenje vređa i plaši ne samo novinara Milana Jovanovića i njegovu porodicu, već i sve građane Srbije koji smatraju da je ljudski život svetinja, a istina i pravda temelji pristojnog društva“, navela je Stevanović.

Ona navodi i da će SSP  nakon smene vlasti omogućiti svim novinarima da bez pritisaka i straha rade svoj posao u interesu javnosti, kao i da će oni koji su nezavisne novinare fizički ugrožavali i napadali „odgovarati u skladu sa zakonom“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar