Dragan Milovanović Crni Foto:privatna arhiva

Svetlana Nedeljković, doskorašnji vršilac funkcije Osnovnog javnog tužioca u Šapcu, kandidat je Vlade Srbije za Višeg javnog tužioca u tom gradu, a odluka o njenom imenovanju na višu funkciju trenutno se nalazi pred narodnim poslanicima koji bi trebalo da je potvrde.

Dragan Milovanović Crni Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nedeljković je u žižu javnosti dospela pre dve nedelje, nakon što je zbog incidenata na građanskom protestu u Šapcu, tužilaštvo na čijem je čelu bila, procesuiralo samo demonstranta Dragana Milovanovića Crnog, ali ne i osobe bliske vlasti koje su bagerom pokušale da probiju blokade, niti one koje su naoružane motkama i čekićima nasrnuli na okupljene.

Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Da je Nedeljković bliska vladajućem režimu poznato je godinama unazad u javnotužilačkim krugovima, posebno nakon što je imenovana za vršioca funkcije šefa Osnovnog tužilaštva.

Pročitajte još:

Da je viđena za napredovanje i prelazak na čelo institucije koje u šabačkom okrugu procesuira najteža krivična dela takođe je, kako tvrde sagovornici Nova rs. bilo očekivano. Tokom kandidature „prikupila“ je veći broj bodova od aktuelnog višeg tužioca, što samo po sebi nije česta pojava u javnotužilačkim izborima.

Sabac protest
Nebojša Zelenović, Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

„Nedeljković važi za stručnu tužiteljku, ali istovremeno nekoga ko se trudi da ugodi vlasti. Bila je jedna od „žrtava“ reizbora iz 2009. koji se događao pod patronatom DS I bivšeg predsednika Borisa Tadića, što je verovatno I osnovni razlog zašto je danas bliska sa aktuelnim režimom. Da će na izborima preteći svog protivkandidata, to jest odlazećeg tužioca VJT iz Šapca spekulisalo se sve vreme, posebno što je u jednom trenutku imala I više bodova od njega. 

Bonus video:

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar