U utorak za novine "Nova" govori Dragan Milovanović Crni, heroj protesta u Šapcu. Za naš list on objašnjava kako je zaustavio pokušaj probijanja barikade u tekstu pod naslovom "Zakačila me kašika bagera, pao mi je mrak na oči".

„Naprednjačke falange i stranačka policija deluju zajedno iz straha“ kaže u razgovoru za „Novu“ Ognjen Radonjić, profesor Filozofskog fakulteta u Boegradu. On ima poruku i za opoziciju:

„Potrebno je da se pojača otpor i da opozicione vođe podnesu žrtve. Neophodno je da opozicioni lideri budu na čelu građana koji se nezakonito hapse i da podele njihovu sudbinu. Ovako, deluju pomalo razmaženo“ kaže naš sagovornik.

Objavljujemo studiju koju je za „Rio Tinto“ radila grupa profesora Rudarsko-geološkog falkkulteta, a u kojoj nije uzeto u obzir zagađenje životne sredine. U tekstu „Prećutali da će ‘Rio Tinto’ do kraja veka uništiti zemljište“, geolog Branislav Božović objašnjava da je reč o „nekim novim odabranim ljudima koji za novac rade šta im se kaže“.

Vladimir Vuletić, član Skupštine FK Partizan navodi da je BIA dovodila fudbalere u taj klub.

„Postavio sam pitanje iz kog razloga Partizan donosi odluku na nivou Miloša Vazure i Milorada Vučelića, da se udovoljava službi bezbednosti u sportskom zahtevu. Samo su rekli da su oni bili tamo, slegli su ramenima i rekli: Moramo, BIA traži“ navodi on.

„Nova“ je istraživala šta je se sporno u Zakonu o eksproprijaciji zbog koga se Srbija digla na noge.

Advokat i bivši poverenik za informacije Rodoljub Šabić pojašnjava da živimo u zemlji u kojoj će vlast od sada za pet dana moći da vam oduzme kuću.

Sveštenik Gligorije Marković za naš list govori o najčešćim greškama kada slavimo slavu.

„Slava jeste događaj porodice, ali je istovremeno događaj čitave Crkve, jer je zaveštanje prisustva Boga sa ljudima i saveza koji neće prestati nikad“, govori Marković i podvlači da „slava nije raskalašnost“ .

„Nova“ analizira da li je poraz orlova u kvalifikacijama za Mundobasket najava onoga što dolazi u tekstu pod naslovom „Bruka ili relanost“.

BONUS VIDEO: Vuletić o privođenju, detaljima saslušanja, poseti Belivuku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar