Dragan Milovanović Crni, koji je zaustavio bager koji je išao na ljude u Šapcu, pušten je danas na slobodu, a on je pred tužiocem detaljno obrazložio šta se u subotu desilo. Milovanović je istakao na saslušanju u tužilaštvu da je hteo da spreči krvoproliće, jer i sam radi sa bagerima te itekako zna koliko oni mogu biti opasni kada se njima rukovodi nestručno.

Pročitajte još:

Advokat Vladimi Terzić, koji zastupa Milovanovića, kaže za Nova.rs da je ovo pobeda struke uprkos svim preprekama.

„Mom branjeniku se na teret stavlja nanošenje teške telesne povrede. Ovo danas je pobeda struke nad idejom da se momak, koji je želeo da spreči krvoproliće, predstavi kao nasilnik. Milovanović je izneo odbranu, rekao je da je samo želeo da spreči krvoproliće i da zaustavi mašinu koja je nekoga mogla da ubije. On 20 godina radi u preduzeću na takvoj mašini i svestan je opasnosti i rizika koje može da izazove nestručno upravljanje bagerom. Zato je želeo da ga zaustavi“, kaže Terzić i dodaje:

Foto:Ana Pavlović

„Njegov potez je bio krajnja nužda. Prilikom penjanja na mašinu, u nameri da je zaustavi, zadobio je udarce, nakon čega je uzvratio. Bio je uplašen za sudbinu ljudi koji su se nalazili na putu“, dodaje Terzić.

Podsetimo, Milovanović je danas pušten na slobodu.

Snimak kako se penje na bager i udara jednog od muškaraca koji su upravljali njime osvanuo je na društvenim mrežama u subotu. Pomenuti bager je išao na ljude koji su mirno protestovali u Šapcu zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu.

BONUS video: Protest u Šapcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar