Uklonjen bilbord „Policija spava, zatrubi da je probudiš“

Hronika 18. apr. 202116:01
Podeli:
bilbord gracanica
Gračanica. Foto: RTS printscreen

Pripadnici policije uklonili su bilbord drugova pretučenog Luke Dimitrijevića, postavljenog danas nedaleko od policijske stanice u Gračanici, kao još jedan oblik mirnog protesta zbog, kako tvrde, neadekvatne i neprofesionalne istrage nakon incidenta.

Na bilbordu postavljenom na trgu ispred policijske stanice pisalo je: „Policija spava, zatrubi da je probudiš“, „Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kad biju“ i citat iz filma Balkanski špijun: „Ajde lepo priznaj, a Đura će ti oprostiti što te je tukao“.

U Gračanici danima organizuju mirne proteste zbog prebijanja 19-godišnjeg Luke Dimitrijevića. Njegov otac Dejan, tvrdi da su ga fizički napala tri Albanca jer je navodno sa devojkom i drugaricom napravio prekršaj tako što je ušao u njihov posed u Gračanici, prenosi RTS.

Policija je ispitala trojicu Albanaca i po nalogu tužioca oni su pušteni nakon razgovora.

Nezadovoljni odlukom o puštanju napadača, roditelji, nihovi prijatelji, meštani i predstavnici lokalne samouprave u Gračanici zatražili su ostavku komandira policije u toj sredini, tvrdeći da se radi o etnički motivisanom napadu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar