Aleksandar Savković, Foto: Privatna arhiva

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na 13 godina zatvora bio osuđen nekadašnji šef obezbeđenja noćnog kluba "Nana" na Senjaku Nedeljko Grbović, zbog optužbi da je u decembru 2017. godine ubio Aleksandra Savkovića (27) ispred tog kluba i ranio Adiju Iseinovića (29).

Grboviću će se po nalogu Apelacionog suda ponoviti suđenje. Njemu je takođe produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

Istom odlukom Apelacioni sud je pravosnažno oslobodio trojicu optuženih za učestvovanje u tuči iste noći u „Nani“ Stevana Dukića, Stefana Šapurića i Miloša Tančeva, jer nije dokazano da je do tuče uopšte došlo ispred kluba.

Foto:Facebook, Nedeljko Grbović

Grbović je bio osuđen za krivično delo „obično“ ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najviše 15 godina, iako ga je tuzilaštvo teretilo za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U informaciji objavljenoj na sajtu suda, navodi se da je Apelacioni sud zaključio da je izreka presude u odnosu na Grbovića „nerazumljiva i protivrečna sama sebi, kao i da u presudi nisu navedeni dovoljni i argumentovani razlozi u pogledu pravne kvalifikacije krivičnih dela, dok su dati razlozi nejasni“.

Presuda je, kako dodaje Apelacioni sud, zasnovana na povredama krivičnog postupka zbog čega je morala biti ukinuta i vraćena prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

U sukobu ispred kluba „Nana“ na Senjaku u ranim jutarnjim časovima, u decembru 2017. godine ubijen je Savković, dok je Adija Iseinović (29) tom prilikom ranjen.

Foto: Aleksandar Savković; Izvor: Privatna arhiva

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na ovaj klub i tom prilikom niko nije povređen.

Grbović se tereti da je 17. decembra 2017. godine ispred kluba u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, ubio Savkovića, tako što je prethodno u klubu, zajedno sa ostalim pripadnicima obezbeđenja kluba ušao sa njim u verbalnu raspravu, kao i sa Isenovićem i osobama koje su bile sa njima u društvu i izgurali ih ispred kluba.

Foto: Vesna Lalić

Potom je nakon izlaska iz kluba prešao na drugu stranu ulice i kada je Isenović krenuo u njegovom pravcu, Grbović je iz pištolja koji je nosio za pojasom, ispalio projektil u njega i naneo mu tešku tešku telesnu povredu.

Odmah zatim je i Savković krenuo prema njemu, te je i u njega ispalio jedan projektil, nanevši mu tešku telesnu povredu od kojih je ubrzo nastupila smrt.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar