Aleksandar Savković, Foto: Privatna arhiva

Nedeljko Grbović, nekadašnji šef obezbeđenja kluba "Nana" na Senjaku, osuđen je juče na 13 godina zatvora, zbog optužbi da je u decembru 2017. godine ubio Aleksandra Savkovića (27) ispred tog kluba, ranio Adiju Iseinovića (29) i ugrozio više osoba. Otac ubijenog Aleksandra, Predrag Savković, za Nova.rs rekao je da su imali puno poverenje u sud, ali da su razočarani presudom, za koju su verovali da će biti pravična.

Grboviću je juče produžen pritvor, a trojica članova obezbeđenja – Stevan Dukić, Stefan Šapurić i Miloš Tančev, oslobođeni su optužbi za učestvovanje u tuči, koja je prethodila ubistvu.

Prema rečima sudije Marine Anđelković, nema dokaza da  je do tuče došlo, a Grbovićev advokat Vanja Gajić rekao je da će se žaliti i na presudu i na pritvor, jer je tražio da njegov klijent bude oslobođen optužbi.

Nakon izricanja presude porodica ubijenog mladića ostala je nema. Bol i suze obuzeli su oca i devojku Alekasandra Savkovića. Predrag Savković kaže za Nova.rs da je osuđeni Grbović konstantno menjao izjave i da je sve vreme lagao, a da sud to nije uzimao u obzir.

Aleksandar Savković, Foto: Privatna arhiva

„Verovali smo sudu, da će kazna biti zaslužena i da će biti osuđen za teško ubistvo. Stalno je menjao izjave i samim tim lagao. Zašto od početka nije govorio istinu i pričao šta se zapravo događalo“, pita se otac ubijenog Aleksandra i podseća da je Grbović najpre negirao zločin, ali je potom priznao da je pucao u njegovog sina.

Podsećanja radi, bivši šef obezbeđenja Nane, na suđenju je ispričao da se osećao ugroženo, jer je mislio da je Savković posegnuo za pištoljem i da je želeo da ubije njega i njegovog sina koji je te noći radio kao konobar, i tokom suđenja je izjavio da se, nakon što je pucao u Aleksandra, „upišao u gaće od staha“.

Međutim, na suđenju je rađeno i psihološko veštačenje Nedeljka Grbovića koje je pokazalo da on u trenutku pucnjave nije reagovao iz straha, već iz gneva. Tužiteljka je u završnim rečima istakla, oslanjajući se na pomenuto veštačenje, da Grboviću ne može da se veruje kada je kazao da je pucao jer se plašio za svoj život.

Nedeljko Grbović, Foto: Facebook

Grbović je te večeri i ranio Adiju Isenovića, ali on je odustao od krivičnog gonjenja i rekao „da je srećan što je živ“, te se optuženom za ovo ranjavanje nije sudilo.

Roditelji ubijenog Aleksandra ne mogu da se pomire sa činjenicom da njihovog jedinca više nema, ali kako kažu, nadaju se da će Apelacion sud ipak doneti pravednu odluku.

„Tri godine neprekidne patnje i nada da će okrivljeni dobiti zasluženu kaznu i dogodi se ovo“, kaže Predrag Savković i dodaje:

„Očekujemo da ce Apelacioni sud da sagleda sve činjenice koje su dovele do ubistva našeg jedinca i da će pravda konačno biti zadovoljena“.

Okrivljeni je na suđenju izjavio da se ne oseća krivim za zločin za koji se tereti.

„Takvom svojom izjavom, da ne oseća krivicu što nam je ubio dete, samo je pokazao da se ne kaje i da mu ubistvo nema nikakvu težinu“, kažu roditelji ubijenog mladića i napominju:

„Sve što smo želeli je pravedna presuda i to bi bila ona koju je tražio javni tužilac, kvalifikacija teško ubisto. Ali sud je presudio da je obično ubistvo i pored svih iznetih dokaza i svedoka, tako da je u tom slučaju sud mogao da nazove bilo kakvo ubistvo običnim“.

Aleksandrov otac kaže i da je to što im je Grbović izjavio saučešće nekoliko puta – sramotno.

„Kako smo čuli tokom suđenja, dotični Nedeljko Grbović je i sam roditelj. Tokom sve tri godine traži ukidanje pritvora kako bi bio sa svojom decom, a nama je oduzeo pravo na roditeljstvo, bez osećaja krivice. Izjavljivanje saučešća je čist kliše“.

Podsetimo, očevici događaja su odmah nakon ubistav izjavili da je Aleksandar Svaković kobne večeri bio u društvu nekoliko prijatelja, da je došlo do hoškanja sa muškarcima iz dugog separea, ali da su nesuglasice bile rešene. Nakon toga obezbeđenje, čiji je šef bio okrivljeni Grbović, izbacilo je Savkovića i njegove prijatelje iz kluba, te da je došlo do tuče, u kojoj je okrivljeni ranio Iseionvića, a ubio Savkovića. Njega je prijatelj ubacio u taksi i iako je odmah odvezen u Urgentni centar, nažalost, momak je podlegao povredama po prijemu.

Foto:Vesna Lalić

Obezbeđenje kluba razbežalo se nakon pucnjave, a nekoliko dana od ubistva policija je uhapsila Grbovića.

Na groblju Orlovača 17. decembra održan je trogodišnji pomen ubijenom Aleksandru. Porodica i prijatelji i ovaj dan su obleležili u suzama. Kako kažu, ne mire se sa činjenicom da njihov prijatelj više nije uz njih.

Presuda koja je juče donesena nije konačna i na nju mogu da se žale Apelacionom sudu u Beogradu i tužilaštvo i odbrana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar