Foto: MUP Srbije

Partnerske institucije Srbije i Bosne i Hercegovine sprovele su međunarodnu akciju pod nazivom "Skiper" u okviru koje je u Srbiji uhapšeno pet, a u BiH četiri osobe osumnjičene za organizovano krijumčarenje ilegalnih migranata.

U Srbiji je uhapšeno pet pripadnika organizovane grupe za krijumčarenje migranata, među kojima je i osumnjičeni organizator, prenosi sarajevski portal Kliks.

U Bosni i Hercegovini su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području Zvornika uhapsili četiri osumnjičene osobe.

„Istraga je realizovana u saradnji sa kolegama iz Srbije, a usmerena je na otkrivanje i razbijanje organiziranih krijumčarskih lanaca, koji krijumčarenjem ilegalnih migranata preko rečne granice na Drini, pa dalje preko teritorije Bosne i Hercegovine, ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist, a istovremeno ugrožavaju bezbednosnu situaciju u BiH“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su delovali kao članovi međunarodne grupe za krijumčarenje migranata, koja se sumnjiči da je u proteklom periodu prokrijumčarila više od 100 migranata iz Srbije u BiH.

Međunarodna operativna akcija provedena pod pokroviteljstvom i uz potporu Policijskog centra Jugoistočne Evrope.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar