Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenje za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su N. Z. (42) iz Beograda i D. K. (47) iz Novih Banovaca zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili drogerije za 32,85 miliona dinara.

N.Z. je bivše odgovorno lice drogerije, koji se tereti da je izvršio krivična dela zloupotrebe položaja i pranje novca, dok je D.K. odgovorno lice privrednog društva „Kantar viljuškari“, uhapšen zbog osnovne sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u pomaganju.

Pročitajte još:

Sumnja se da je D.K. od oktobra 2018. godine do kraja avgusta 2020. godine, osumnjičenom N.Z. po dogovoru izdavao fiktivne fakture za dezinfekcije prostora i košenje trave za drogerije koje nisu izvršene. Na taj način je N.Z. stekao protivpravnu imovinsku korist u vrednosti od 17 miliona dinara.

Taj novac je, kako se sumnja, uplaćen na račun njegovog privrednog gazdinstva, koji je trošio na kupovinu traktora i poljoprivrednih mašina, kako bi na taj način prikrio nezakonito poreklo imovine.

N.Z. se takođe tereti da je od dva preduzeća naručio i kupio robu u vrednosti od 15 miliona, koja nije isporučena drogerijama, već je kako se sumnja prodao na crnom tržištu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 sati i uz krivičnu prijavu će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar