Foto: serbia.mom-rsf.org, Facebook/Željko Rutović

Željko Rutović, za kojim je bila izdata poternica zbog učešća u obračunu u kojem je u martu 2017. godine u hotelu "Prag" ranjen biznismen Predrag Ranković Peconi, kako Nova.rs saznaje, uhapšen je 28. juna u Srbiji.

„Uhapšen je po poternici i doveden je u Centralni zatvor. Tu ga je saslušao sudija i obzirom da ima pravosnažnu presudu, sporveden je u Zabelu u Požarevac na izdržavanje kazne koja je u visini 2 godine i 4 meseca za nanošenje teških telesnih povreda“, kaže izvoriz istrage za Nova.rs.

Inače, Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma „Vidimo se u čitulji“, koji se bavi fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

U presudi se navodi da je 22. marta 2017. godine Rutović, uz pomoć telohranitelja koji je Rankovića onesposobio udarajući ga pištoljem u glavu, pucao u noge Rankoviću i teško ga telesno povredio.

Potom su sa još jednim NN licem nastavili da ga tuku čašama i flašama i drugim predmetima, pošto je Rankovića pao na pod, „pri čemu je došlo do teškog ponižavanja oštećenog Predraga Rankovića“.

U obrazloženju odluke o kazni, Apelacioni sud je tada naveo da prvostepeni sud nije pravilno odmerio kazne, odnosno olakšavajućim okolnostima nije dao adekvatan značaj.

Kada je u pitanju Rutović od olakšavajućih okolnosti Apelacioni sud je ukazao da je on neosuđivan, da se Ranković nije pridružio krivičnom gonjenju niti je postavio imovinsko-pravni zahtev, a posebno je imao u vidu njegovo zdravstveno stanje.

Bonus video: Trovanje alkoholom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar