Foto:MUP

Stefan Stefanović (28) iz Novog Sada uhapšen je u Banjaluci u akciji "Logan". Za njim je tragao Interpol od 2017. godine zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u klubu "The End" kod hotela "Park".

Osim Stefanovića uhapšeni su i Milan Gajić pripadnik Oružnanih snaga Bosne i Hercegovine i Bojan Đurić taksista iz Banjaluke. Oni se sumnjiče da su pomogli Stefanoviću da pobegne iz Srbije, kao i da su zajedno sa njim dilovali drogu, falsifikovali pare i počinili druga krivična dela.

Kako Srpskainfo saznaje, za Stefanovićem je policija iz Srbije godinama tragala zbog ubistva.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da je akcija “Logan” usmerena prema kriminogenim osobama osumnjičenim za veći broj krivičnih dela u vezi zloupotrebe opojnih droga i falsifikovanje dokumentacije, te i drugih krivičnih dela.

Istoga dana po neredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka, a uz saglasnost dežurnog tuzioca OJT Banjaluka, obavljen je pretres stana i druge prostorije koje koristi osumnjičeni Stefanović i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 61 gram kokaina, oko 30 grama marihuane, vaga, više mobilni telefona, veća količina novca, falsifikovana dokumenta Srbije i Švajcarske i druge predmete koji mogu posluziti u krivicnom postupku.

Obavljenim operativnim proverama za Stefanovica utvrđeno je da ima raspisanu interpolovu poternicu Srbije za teško ubistvo.

Prilikom kriminalističke obrade je izjavio da se na području Banjaluke skrivao oko tri godine koristeći falsifikovane dokumente sa lažnim imenom.

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedena osoba koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Banjaluke.

U ovoj akciji je odužeto više od 5.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar