Foto: Profimedia.rs

A. A. (22), uhapšen je preksinoć u Batajnici kod Beograda zbog sumnje da je na Širokom putu silovao maloletnu A. G. (16) u svom automobilu.

Kako Kurir nezvanično saznaje, maloletnica je navodno ispričala da se seksualni napad dogodio u ponedeljak oko 18 sati, u automobilu koji je u vlastištvu uhapšenog A. A.

„Kako je A. G. ispričala, osumnjičeni, koga poznaje od ranije, nju je na prevaru namamio u automobil. Kad je pristala da uđe sa njim u kola, navodno da razgovaraju, on ju je pitao da li žele da imaju seks. Međutim, kako je objasnila, odbila ga je i rekla da ne želi da ima išta sa njim, a on se razbesneo i postao nasilan“, kaže izvor pomenutog lista te dodaje da se maloletnica rekla da se on toliko razbesneo da ju je zgrabio, pocepao joj odeću i obljubio je.

Prema rečima izvora, tokom iživljavanja, žrtva je nekako uspela da se odupre napasniku i da izađe iz automobila, koji je bio parkiran na Širokom putu,

„Otrčala je do kuće i, kako je rekla, kad se pribrala, otišla je u policiju i ispričala o užasu koji je doživela. Ona je detaljno ispričala kako je napadnuta, a dala je i opis napadača, kao i njegovo ime i prezime – kaže izvor.

Policija je nakon prijave odmah krenula u potragu za osumnjičenim mladićem.

„Brzo je pronađen i odveden u policijsku stanicu, a nakon saslušanja njemu je određen pritvor do 48 sati, posle čega će biti predat tužilaštvu. Okolnosti ovog napada još uvek se ispituju. Istražuje se u kakvim su odnosima bili osumnjičeni i napastvovana tinejdžerka, kao i kako je on uspeo da je ubedi da uđe u automobil. Nejasno je da li su oni imali prethodni dogovor da se sretnu“, naveo je izvor.

Inače, nesrećna devojčica je posle davanja izjave u policiji poslata na lekarski pregled.

„Devojci su kontatovane povrede koje bi mogle da ukažu na silovanje. Osim toga, u toku je ispitivanje svedoka i prikupljanje drugih dokaza“, dodao je izvor.