Mauro Cezar Algumer Vilka Demon i Zoran Jaksic
Mauro Cezar Algumer Vilka Demon i Zoran Jakšić Foto:dirandro.policia.gob.pe/LaRepublica.pe/KRIK

Peruanska policija iz Uprave za brobu protiv droga (Dirandro) uhvatila je vođu međunarodne narko-bande za kojim se tragalo zbog prodaju kokainhidrohlorida koji je isporučio Srbinu Zoranu Jakšiću. Uhapšen je dok je prolazio kroz okrug Ventanilja u pratnji sa još jednom ženom.

Mauro Cezar Algumer Vilka, poznat po nadimku „Demon“ uhapšen je u popodnevnim časovima za volanom svog automobila. Bio je begunac, a prethodno je osuđen na 25 godina zatvora zbog prodaja narkotika velike čistoće. Njegovo ime nalazilo se i na Interpolovoj listi najtraženijih…

„Demon“ je bio bliski prijatelj i saradnik Zorana Jakšića i finansijer međunarodne kriminalne bande Amerika. Jakšić je, podsećaju mediji u Peruu, nedavno potrošlio pola miliona dolara za izgradnju tunela dugačkog 230 metara, a trebalo je da pobegne iz zatvora Miger Kastro Kastro. Trenutno se nalazi na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne.

Mauro Cezar Algumer Vilka Demon
Mauro Cezar Algumer Vilka Demon Foto:dirandro.policia.gob.pe

Prema obaveštajnim podacima, Demon je, zajedno sa svojim bratom i drugim članvima porodice, radio sa narkoticima još od 2015. Njihova uloga bila je da Jakšiću nabave kokain koji bi on dalje pripremao i transportovao ka Evropi.

Podsetimo, Jakšić je inače uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA u trenutku kad je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u Ekvador. Tokom istrage je utvrđeno da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

Nakon što je otkriveno da planira bekstvo početkom 2019. godine, Jakšić je prebačen u zatvor sa maksimalnim obezbeđenjem Piedras Gordas.

„U februaru 2019, najverovatnije kad je shvatio da neće moći da iskoristi tunel, Srbin je pokušao da pobegne kad su ga stražari sprovodili na lekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, pa je odveden u bolnicu, ali je bekstvo sprečeno“, kazao je tada izvor iz istrage.

Bonus video: Napad u teretani


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar