Zoran Jakšić Foto:Peru Police

Zoran Jakšić, jedan od vođa takozvanog klana "Amerika", koji u Peruu robija 25 godina zbog šverca 800 kilograma kokaina, opet je pokušao bekstvo iz zatvora, prenosi La Republika.

Istražitelji su saznali da Jakšić opet planira bekstvo tako da su brzo reagovali.

– Jakšić je uz velike mere bezbednosti, koje su uključile i helikoptere iz nacionalne policije, prebačen u strogo čuvani zatvor u vojnoj bazi Kalao. Ova velika i spektakularna akcija prebacivanja Srbina koji je na tamošnjim prostorima usko vezan sa meksičkim kartelom „Sinaloa“ održana je u sredu veče – prenose peruanski mediji.

Poznati su i detalji akcije prebacivanja Jakšića u vojni zatvor.

– Zbog njegovog premeštaja mobilisan je čitav kontingent agenata iz specijalne jedinice SUAT kako bi osujetili eventualni pokušaj Jakšićevih ljudi da ga oslobode. Takođe, dva helikoptera sve vreme su nadgledala celu rutu, sve dok Jakšić nije bezbedno ušao u vojnu bazu – prenose peruanski mediji.

Peruanske vlasti do sada nisu objavile detalje o najnovijem planu bekstva Jakšića.

Podsetimo, Jakšić je i ranije pokušavao da pobegne iz peruanskog zatvora. Krajem prošle godine peruanska policija otkrila je tunel dugačak 200 metara u blizini zatvora „Kastro“ i tada je policija dobila informacije da Jakšić planira bekstvo.

Zoran Jakčić Foto: LaRepublica.pe/KRIK

– U februaru 2019, najverovatnije kad je shvatio da neće moći da iskoristi tunel, Srbin je pokušao da pobegne kad su ga stražari sprovodili na lekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, pa je odveden u bolnicu, ali je bekstvo sprečeno – kazao je tada izvor iz istrage.

Jakšić je inače uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA u trenutku kad je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u Ekvador. Tokom istrage je utvrđeno da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare