Foto: Printscreen/N1

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, uhapšen je Branko Miljković (53), vlasnik građevinskih firmi "MBA Ratko Mitrović" i "MN gradnja" zbog sumnje da je udario pripadnicu komunalne milicije koja je na poziv došla na intervenciju.

Do incidenta je došlo u ponedeljak po podne na gradilištu u nastavku Bulevara heroja sa Košara, a iz tužilaštva je saopšteno da je Miljković zadržan zbog izvrsenja krivicnog dela – napad na sluzbeno lice u vrsenju sluzbene dužnosti.

Uhapšen je u ponedeljak, a danas bi trebalo da bude priveden na saslušanje u tužilaštvo.

Vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije Ivan Divac rekao je u ponedeljak za Beoinfo da privedeno lice nije imalo dozvolu za kretanje u vreme zabrane kretanja.

Divac je objasnio da je u poslepodnevnim satima Komunalnoj miliciji prijavljeno da su na gradilištu zapaljene gume.

„Po izlasku patrole na gradilištu je zatečeno šest radnika, a prilikom legitimisanja pojavio se i B.M. koji je vređao pripadnike patrole. Oni su zatražili pomoć i asistenciju MUP-a. U međuvremenu, B.M. je udario komunalnu milicajku, nakon čega je vređao pripadnike MUP-a. Oni su ga savladali i doveli do službenih prostorija u Policijsku stanicu Novi Beograd. Protiv tog lica će biti podneta krivična prijava za napad na ovlašćeno službeno lice“, naglasio je Divac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare