Ugovarali poslove sa firmom u Čačku i nisu im plaćali

Hronika 16. sep. 202016:09
Podeli:
Foto:Shutterstock/BreizhAtao

M. T. (47) i A. T. (43) iz Prijepolja uhapšeni su u Čačku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i oštećenje poverilaca.

M. T. se sumnjiči da je kao faktički vlasnik preduzetničke radnje iz Prijepolja, u kojoj je odgovorno lice A. T, nabavio dizel gorivo od jednog preduzeća iz Čačka, kao i da im je za isporučene derivate isplatio samo deo ugovorene sume.

Takođe, M. T. se sumnjiči da je sa jednim preduzećem iz Nove Varoši ugovorio prevoz robe, a da im pritom u potpunosti nije isplatio iznos za tu uslugu. M. T. i A. T. su, kako se sumnja, da bi izbegli plaćanje ovim preduzećima prodali imovinu radnje, a radnju zatvorili. Sumnja se da su, na ovaj način, preduzeće iz Čačka oštetili za više od 2,6 miliona dinara, a preduzeće iz Nove Varoši za više od 450.000 dinara i sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu, piše moravainfo.rs.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Komentari

Vaš komentar