Foto:Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Milošu Srebriću zbog optužbi da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe "NIS Petrola" u Velikom Mokrom lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20). Odbrana je danas zatražila suočavanja Miloša Srebrića i Stefana Rokvića.

Advokat Miloša Srebrića, Jugoslav Tintor, tvrdio je danas na suđenju da je napravljen dogovor da se Rokvićev iskaz koristi i da se uz pomoć njega osudi Srebrić, javlja Telegraf.

„Suština je da Srebrić mora da ima pravo na pravičan postupak. Sud treba da proceni da li se izjava okrivljenog Rokvića koristi u slučaju Srebrića, a Srebrić po Evropskoj konvenciji za ljudska prava ima pravo za pravičan postupak. Sve ovo govorim da se ne bi na osnovu iskaza okrivljenog Rokvića osudio Srebrić. Mi smo podneli krivičnu prijavu, ne protiv Rokvića, nego protiv NN lica jer smatramo nepravičnim da Rokvić daje iskaz samo pred tužiocem, a sve da se pomogne tužiocu da se optuži Srebrić“, rekao je Tintor.

Sudija je potom upozorila Tintora da to što on iznosi nisu dokazni predlozi i da je sve što govori već dao u spisima.

„Ja sam obavezan da se borim i kada me ometaju, kao što vi sada radite, a vi treba da sudite pred narodom“, odgovorio je Tintor.

On tvrdi da je iskaz Rokvića uzet pod sumnjivim okolnostima.

„Puštanje Rokvića na slobodu je takav kuriozitet Višeg suda u Beogradu. Ovo su ozbiljne stvari i nije mi se desilo za 20 i više godina koliko radim. Ovo je rezultat dila, a taj dil ne vidi samo onaj koji ne želi da vidi“, rekao je Tintor.

Nakon toga je predsednica suda upozorila Tintora da će naredni put biti novčano kažnjen ukoliko se ogluši o opominjanje suda. Tada se za reč javio njegov kolega, advokat Vladimir Jevtić. On je tražio da se suoče Srebrić i Rokvić i da se ponovo pregledaju kamere sa broja 8 i 6.

„Rokvić je u svojoj izjavi rekao da je Srebrić imao crnu majicu kratkih rukava i šuškavac, a na snimcima se vidi da je osoba koja je počinila ovo delo imala belu majicu dugih rukava, bez šuškavca, i to se vidi i na slikama. Rokvić tvrdi da je kod Srebrića primetio pištolj sa njegove desne strane, tek kada su ušli u auto. Moje pitanje je kako je onda video da mu je pištolj sa desne strane, ako je bio suvozač, osim da se nije okrenuo za 360 stepeni“, rekao je Jevtić.

„Takođe, mi nemamo dokaz do danas da je oduzet porše panamera, koji se i danas vozi. Kada je Rokvić otišao u inostranstvo, neko je koristio njegov telefon sve do hapšenja Srebrića. Želim da u dokaznom postupku saznamo ko je koristio njegov telefon. Rokvić kaže da je 26. jula 2017. prešao granicu Horgoš, a da se vratio sutradan, tražimo da se proveri da li je zaista tog dana prešao granicu. I na kraju tražim da se suoče Srebrić i Rokvić“, zaključio je Jevtić.

Sudsko veće je na kraju reklo da će o svim dokaznim predlozima odlučivati na sledećem pretresu, koje je zakazano za 19. mart.

Srebriću preti i 40 godina zatvora

Srebrić se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine.

On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu.

Kristina je u Beograd došla iz Vilova kod tetke i učila za prijemni za fakultet. Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar