Foto:Privatna arhiva

Viši sud u Beogradu odložio je za popodne izricanje prvostepene presude Milošu Srebriću zbog optužbi da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe "NIS Petrola" u Velikom Mokrom lugu, ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20).

Presuda će biti izrečena u 14:30.

Do odlaganja je došlo, jer je sudsko veće moralo da kao dokaz izvede dve ranije presude kojima je Srebrić 2008. bio osuđen na četiri godine zbog razbojništva, a nedavno i zbog nedozvoljenog držanja droge, odnosno 1,56 grama kokaina koji je 12. aprila 2017. godine pronađen u njegovom donjem vešu.

Srebrićevi advokati naveli su da upravo razdvajanje postupka za ubistvo na pumpi i držanje kokaina potvrđuje tezu odbrane da Srebrić nije izvršio ubistvo Kristine, već da je policija, kako su rekli, namerno podnela dve krivične prijave“, kreirajući tako profil Srebrića koji se uklapao sa profilom ubice”.

Srebrić je potvrdio da je osuđivan, a tereti se za krivično delo teško ubistvo i nalazi se u pritvoru.

Drugooptuženi u ovom slučaju Stefan Rokvić kome se sudi zbog neprijavljivanja ovog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio.

On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Srebrić je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare