Foto:Privatna arhiva/Facebook

Nikola Zečević  (38) koji je sinoć ubijen u Kragujevcu, imao je kriminalni dosije, a zbog ranjavanja mladića (25) 2009. godine odležao je i zatvorsku kaznu. Direktor srpske policije Vladimir Rebić danas je izjavio da je Zečević odranije poznat policiji i da je umešan u trgovinu narkoticima.

Policija u Kragujevcu još uvek se nije oglasila zvaničnim saopštenjem, a prema podacima iz tužilaštva u tom gradu, naš portal saznaje da će odbukcijski nalaz potvrditi da li je u Zečevića pucano iz iz blizine ili vozila u pokretu.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs/Mesto zločina

Ubijeni Zečević je u septembru 2009. godine, hicima iz revolvera ranio mladića na jednom parkingu u centru grada. Prema rečima svedoka koji su tada dali izjave za medije, pucnjavi je prethodila svađa i koškanje, posle koje je Zečević ispalio tri hica u drugog mladića, inače sina jedne poznate menjačnice u Kragujevcu.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs/Zečevićevi apartmani

Ceo događaj odigrao se u sred dana oko 15 sati, a Zečević  je pobegao sa parkinga i izgubio se u gradskoj gužvi. Međutim, policija ga je istog dana uhapsila i kod njega pronašla revolver iz kog je pucao.

Povređeni mladić pogođen je u nogu i nije bio životno ugrožen, a za to krivično delo Zečević je odlažao i višegodišnju zatvorsku kaznu u Požarevcu.

#related-news_1

Motivi Zečevićevog ubistva za sada nisu poznati, a u Višem tužilaštvu  našem portalu je potvrđeno da je policija završila uviđaj i da je istraga u toku. Policija je do sada obavila razgovor sa nekoliko lica, na osnovu kojih  prikulja informacije o mogućem počiniocu ovog ubistva.

Nezvanično saznajemo da je Nikola Zečević ubijen u klasičnoj sačekuši, te da je prema rečima našeg izvora hladnokrvno ’’likvidiran i overen’’ dok je ležao na zemlji.

Ubistvo se dogodilo u petak 12. februara u 20.55h u Glavnoj ulici u Kragujevcu, u prolazu između dve zgrade koje su u izgradnji i to samo na desetak metara od apartmanskog objekta „Vila Jelena“ koji je u Zečevićevom vlasništvu.

Iako je policija odmah izašla na teren, obezbedila mesto nesreće i blokirala celu ulicu, ubica je uspeo da pobegne, što prema saznanjima našeg portala i razgovora sa ljudima koji se razumeju u kriminalne okršaje,  govori u prilog činjenici da je ubistvo izvršeno na profesionalan način.

Na Zečevića je ispaljeno najmanje pet hitaca, ali na sreću nije stradao niko od prolaznika niti stanara u okolnim zgradama, pa sve ukazuje  na profesinalnu likvidaciju i iskustvo u oružanim okršajima, kaže naš sagovornik.

Zečević potiče iz policijske porodice

Zečević je u Kragujevcu je važio za žestokog momka, koji se bavio nezakonitim poslovima, između ostalog i trgovinom narkoticima. Naš portal nezvanično saznaje, ali iz vrlo pouzdanog izvora, da je otac ubijenog  Zečevića penzionisani policijski službenik koji je radio u kragujevačkoj Policijskoj upravi, a jedno vreme bio je načelnik Odeljenja za oružje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar