Milos Radisavljevic Kimi, Aleksandar Vavic i Djordje Prelic
Miloš Radisavljević Kimi, Aleksandar Vavić i Đorđe Prelić Foto:E-Stock/MN press

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da je navijač Partizana Đorđe Prelić, svojevremeno osuđen za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, dobio zadatak od vlasti da preuzme kontrolu južne tribine na stadionu beogradskog kluba kako bi sprečio skandiranje protiv predsednika Srbije.

„Prelić je nakon šest godina izdržane kazne prošlog meseca, pod sumnjivim okolonostima, pušten na slobodu iako je osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u brutalnom ubistvu Brisa Tatona. Ne samo što se našao na slobodi već je od režima Aleksandra Vučića, po svemu sudeći, dobio ulogu da zameni Velјka Belivuka na jugu stadiona Partizana“, naveo je Veselinović.

On je u pisanoj izjavi dodao da Prelića dovoze na utakmice Partizana vozilom Vlade Srbije uz pratnju, i da je njegov zadatak da uspostavi režim kontrole među navijačima Partizana kako bi sprečio skandiranje protiv Vučića.

„Pitam čelne lјude državnog tužilaštva i policije da li o ovome imaju saznanja, ako to saznanje već imaju njima podređeni. Kako neko ko je osuđen za brutalno ubistvo navijača može da prisustvuje utakmicama i kako mu nije određena mera bezbednosti. Pošto mi nije sporno da o ovome saznanje imaju Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin pitam ih da li će se kao i u slučaju Ritopeka i Velјka Belivuka praviti neobavešteni i da li će i tada reći da Đorđe Prelić nije dobio od njih ulogu“, dodao je.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare