Milos Radisavljevic Kimi, Aleksandar Vavic i Djordje Prelic
Miloš Radisavljević Kimi, Aleksandar Vavić i Đorđe Prelić Foto:E-Stock/MN press

Prevremeno puštanje navijača Đorđa Prelića (36) na uslovnu slobodu, ali i nedavni napad na nekadašnjeg vođu huligana Miloša Radisavljevića Kimija u centru Beograda, potvrdio je ono što se spekuliše već mesecima - na južnu tribinu ponovo se vraćaju pripadnici starog “Alkatraza”, frakcije koja je svojevremeno bila strah i trepet.

Nakon pada vođe navijača grupe „Principi“ Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u javnosti se povelo pitanje o tome ko bi sada mogao da nasledi južnu tribinu, a ubrzo su se kao novi pretendenti našli ljudi okupljeni oko starog “Alkatraza”, među kojima je u prvoj liniji Radisavljević, koji iza sebe ima poduži krivični dosije i nekoliko osuđujućih presuda.

Pročitajte još:

Radisavljević se u navijačku ilegalu sklonio upravo sa dolaskom grupe Velje Nevolje i od tada gotovo da javnost nije znala gde se on nalazi. Do promena dolazi februara ove godine, a nakon pada Belivukov klana ponovo se Kimi našao u centru pažnje javnosti.

“S obzirom da je stari “Alkatraz” svojevremeno bio najveća frakcija na jugu, veliki broj pripadnika se nakon njenog raspada priklonio manjim frakcijama. Spekuliše se da bi Kimi mogao da se vrati na tribinu, te da i dalje ima veliku podršku od starih članova “Alkatraza””, kaže izvor naših novina.

Dodatnu sumnju u povratak “Alkatraza” bacilo je prevremeno puštanje Prelića, jednog od vođa te frakcije, na slobodu. Prelić je pušten na poprilično nesvakidašnji način i to nakon što je Više javno tužilaštvo naprasno odlučilo da obustavi krivični postupak protiv njega, za događaj od pre 12 godina, a potom ga Apelacioni sud u Beogradu pustio na uslovni otpust.

“Prelićevo puštanje dodatno je podgrejalo spekulisanja od povratku “Alkatraza”. “Alkatraz” je upravo svoj krah počeo da doživljava 2009. godine, nakon ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, zbog čega je Prelić osuđen na 10 godina zatvora”, ističe sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

Za ubistvo Tatona, između ostalog, okrivljeni su upravo pripadnici „Alkatraza“, među kojima su bili ubijeni Ljubomir Marković Kića.

Sastanak s “Principima”

Prema nezvaničnim saznanjima novine Nova, Prelić je nedavno imao sastanak sa pripadnicima frakcije “Principi”.

Pročitajte još:

“Postoji mogućnost i da Prelić preuzme “Principe”, odnosno da mu je to nuđeno, tako da još uvek nije izvesno kako će južna tribina izgledati uoči nove sezone”, kaže izvor i dodaje da još uvek ništa nije gotovo.

Inače, najistaknutije vođe starog “Alkatraza” bili su upravo Kimi, koji je označen kao prvi čovek, zatim Prelić, Ljubomir Kića Marković, Aleksandar Vavić i Damjan Šobić.

Najviše su dominirali Dorćolom, koji je bio njihova teritoriji. Još jedan pokazatelj da se pomenuta frakcija vraća na jug jeste i prošlonedeljni obračun u centru Beograda. Tom prilikom napadnut je Kimi od strane pripadnika grupe “Principi”, koju je predvodio uhapšeni Belivuk.

Podsetimo, Kimi je u više navrata proteklih godina dolazio u žiži javnosti zbog brojnih incidenata. U zatvoru je odslužio kaznu od 16 meseci, jer je osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji tadašnjoj novinarki B92 Brankici Stanković, urednici Insajdera, koja je u svojoj emisiji obaveštavala javnost o kriminalnim aktivnostima navijačkih grupa, uključujući i grupu Alkatraz, čiji je vođa bio upravo Radisavljević.

Tužilaštvo naložilo predistragu

Na društvenim mrežama u petak je osvanuo snimak tuče, odnosno napada na Miloša Radisavljevića Kimija na Dorćolu. Kako saznajemo, Prvo osnovno javno tužilaštvo predistražne radnje.
“Naloženo je da se uzmu izjave od svih poznati aktera, da se pribave liste povreda, video zapisi, ali i da se utvrdi identitet NN lica”, rečeno je za naše novine iz tužilaštva.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion JNA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram