Žrtva i osuđeni ubica Foto:Instagram

Suđenje Neđeljku Đuroviću, koji se tereti za brutalno ubistvo Miloša Mileusnića, studenta iz Čačka, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, jer optuženi nije sproveden iz Okružnog zatvora na pretres.

Za sada nije poznato zašto nije doveden iz zatvora, a sudija u ovom postupku izjavila je da će naknadno zatražiti od Okružnog zatvora izveštaj zbog čega to nije urađeno. Na današnji pretres došli su prijatelji ubijenog Mileusnića koji su ponovo nosili majice sa njegovim likom, kao i otac Goran Mileusnić.

Pročitajte još...

Otac ubijenog studenta dao je izjavu za portal Nova.rs nakon otkazanog pretresa rekavši, ponovo, da očekuje maksimalnu kaznu za ubistvo njegovog sina.

Optuženi Neđeljko Đurović, Foto:Instagram

„Odloženo je zbog proceduralnih greški koje se dešavaju. Da li je odugovlačenje ili ne, presuda se mora doneti. Kakva će biti – videćemo. On je u pritvoru, a meni dete ništa ne može da vrati. Očekujem maksimalnu kaznu, nama trauma ostaje do kraja živoga. Od zločina je prošlo skoro dve godine, polako sve pada u zaborav. Ovaj slučaj treba da bude primer društvu da se ovakve stvari ne smeju dešavati“, rekao je Mileusnić i dodao:

„Život mi se sveo na kuću i groblje, čekam da se ovaj mučki život završi“, rekao je on.

Na suđenju se pojavila i majka optuženog Đurovića, koja je kratko izjavila da ne zna zbog čega joj sina nisu sproveli iz zatvora.

„Juče sam bila kod njega u poseti nije mi jasno zašto se nije pojavio kada je bio dobro. Nije mi jasno zašto nije došao, kada sledi najbolji period za njega“, rekla je ona, ali nije želela da komentariše na šta konkrektno misli.

Inače, povodom nedolaska Đurovića oglasili su se iz Okružnog zatvora, rekavši za medije da je došlo do tehničkog kvara.

Pročitajte još...

„Zbog tehničkog kvara u bazi podataka sa datumima suđenja nije se pojavio današnji datum koji se odnosi na suđenje pritvoreniku N. Đ. pred Višim sudom u Beogradu. IT podrška Uprave radi na uklanjanju kvara, a postupajući sudija obaveštena je o razlogu nedovođenja pritvorenog N. Đ. na suđenje“, rečeno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, prenosi portal Telegraf.

Podsetimo, student Miloš Mileusnić ubijen u noći između 26. i 27. januara 2019. godine na pločniku zgrade u ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Napadač je tada mladiću prišao i iz čistog mira izbo ga nožem nasmrt.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram