Žrtva i osuđeni ubica Foto:Instagram

Neđeljko Đurović (31), koji je optužen za brutalno ubistvo čačanskog studenta Miloša Mileusnića (23), danas je na početku suđenja negirao krivicu, tvrdeći da ubijenog mladića nikad u životu nije video, te da sa njegovom tragičnom smrti nema nikakve veze.

Đurović je prilikom iznošenja svoje odbrane bio poprilično nedosledan i ostao pri svemu što je rekao na pripremnom ročištu, ali je dodao i da je kobnog dana kada se zločin desio počinio drugo krivično delo.

„Tog jutra kada je ubijen mladić, ja sam počinio jedno drugo krivično delo, a ne ovo za koje se teretim. Meni sutra treba da se sudi za nasilnično ponašanje koje sam to jutro počinio kada sam izašao iz svog stana u Banjskoj ulici kako bih kupio cigarete i prešatao, jer nisam mogao da zaspim. Miloša ne poznajem, niti sam ga ikada u životu video, njegovu fotografiju sam video u novinama. Želim da izjavim saučešće porodici nastradalog“, rekao je Đurović.

On je izjavio i da je dosad u više navrata davao kontradiktorne izjave iz straha, jer je u policiji dobio batine. Optuženi je na suđenju ispričao i da se ne seća svega od te večeri, jer je prošlo dosta vremena, ali da se seća da je tu noć u stanu pio „pelinkovac“ i da je napravio incident nakon što je izašao iz svog stana u šetnju, kada se sukobio sa radnikom jedne zgrade kod Poštanske štedionice.

Današnjem glavnom pretresu prisustvovali su i brojni prijatelji ubijenog Mileusnića, ali i njegov otac Goran, koji je bio skrhan bolom.

Podsetimo, student Miloš Mileusnić ubijen je u noći između 26. i 27. januara 2019. godine na pločniku zgrade u ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Napadač je mladiću tada prišao i iz čistog mira ga izbo nožem na smrt. Nedugo nakon zločina uhapšen je optuženi Neđeljko Đurović kojem se na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora. Đurović je u javnosti poznat i pod nadimkom „ubica s tvitera“, s obzirom da su mediji nakon njegog hapšenja pisali da je on u policiji priznao zločin, rekavši da ga je počinio jer je bio nezadovoljan svojim životom i da je dane provodio na društvenim mrežama.