Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

"Bila je zaista fina i draga žena, imala je bebu koja je sada ostala sama. Kada je nakon zločina komšija uzeo malo dete i krenuo da ga udaljava, ono je vrištalo: 'Mama, mama!"

Ovako komšije iz severnog Beča za austrijske medije opisuju Mariju M. (36) koju je u četvrtak uveče ubio bivši partner Albert L. hicima iz pištolja.

Austrijski Heute izveštava da se zločin odigrao oko 20.00 časova u četvrtak i da je osumnjičeni Albert L. u vidno alkoholisanom stanju došao na njena vrata i zapucao kada je otvorila.

„Prvo je taj čovek sedeo u dvorištu i imao je revolver. Kasnije sam čuo pucanj i ponovo prišao prozoru. Tada je policija već stigla u naše dvorište“, priča komšija iz 20. bečkog okruga i još dodaje da je čuo da je nesrećna žena uspela u prvi mah da mu „izbije“ oružje iz ruke.

Tako povređena Marija je smogla snage da uprkos povredama izađe u dvorište, gde je pala na zemlju. Ubrzo je hitna pomoć prevezla u bolnicu, a sa njom je krenuo i njen rođeni brat. Nažalost, posle nekoliko sati borbe, ona je preminula.

„Marija je bila zaista fina i draga žena. Imala je malu bebu koja je sada ostala sama… Kada je jedan komšija odneo dete nakon zločina, ono je vrištalo i dozivalo majku: Mama, mama!“, ispričao je stanar.

Niko do komšija sa kojima su razgovarali reporteri Heute.at nije čuo da je ikada bilo nasilja u Marijinom stanu, niti je iz njega dopirala buka. Ni u evidencijama nadležnih nije bilo prijava za porodično nasilje, iako je osumnjičeni Albert odranije poznat nadležnim organima.

Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Nakon pucnjave, Albert je izašao ispred zgrade, seo na klupu i nastavio da pije. Komšije pričaju da se, kada je došla policija, onesvestio. Zbog toga ga nisu mogli odmah saslušati, jer su ga transportovali najpre u bolnicu.

Iako motiv zločina nije zvanično saopšten, Marijin brat je ispričao da misli da Albert nije mogao da prihvati njihov raskid i da je zbog toga ubio. Nakon hapšenja mu je izmereno 3 promila alkohola u krvi zbog čega je Marijina porodica u strahu da bi se ubica mogao naći na slobodi nakon tri godine, kako su ih uputili, angažovala cenjenog bečkog advokata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar