Foto: Shutterstock

Izborna Komisija Državnog veća tužilaca objavila je danas konačnu listu kandidata za izbore za nove članove DVT iz reda tužilaca koji će biti održani 12. novembra. Na listi se nalazi 13 kandidata, a prednjače tužioci iz beogradskih i novosadskih tužilaštva.

Izbori se sprovode za šest novih članova sa svih nivoa tužilaštava, a kandidatura za listu Republičkog javnog tužilaštva utvrđena je zameniku Republičkog javnog tužioca i šefu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, Branku Stamenkoviću.

Kandidati za listu Apelacionih javnih tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal i Tužilaštva za ratne zločine su javni tužilac Apelacionog javnog tužilaštva u Novom Sadu Milan Tkalac i zamenik Apelacionog javnog tužioca u Beogradu Lidija Komlen Nikolić, koja je i predsednik Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Pročitajte još...

Na listi za Viša javna tužilaštva kandidature su utvrđene zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu Tanji Vukićević, zameniku Višeg javnog tužioca u Šapcu, Radenki Anđelić i Aleksandru Radosavljeviću – zameniku javnog tužioca u Nišu.

Na listi za Osnovna javna tužilaštva, sa koje se biraju dva člana DVT, nalazi se javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Boris Pavlović, njegov zamenik Lazar Lazović, zatim Rajko Vukosavljvić, zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i Aleksandar Mladenović, zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pročitajte još...

Za listu javnih tužilaštava teritorije autonomne pokrajine kandidatima utvrđene su kandidature Branislavi Inić Jašarević, zameniku javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i Branislavi Vučković, zameniku javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Izborna komisija navodi i da do danas nije uložen nijedan prigovor na neregularnost izbora u postupku kandidovanja, niti je, kako ukazuju.

Članovima DVT iz reda tužilaca mandati ističu u aprilu 2021. godine, a do kraja godine DVT će Narodnoj skupštini proslediti predloge kandidata koji osvoje najveći broj glasova svojih kolega na stalnoj tužilačkoj funkciji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar