U Bloku 37, gde se stanari protestuju zbog odluke investitora da gradi u njihovom komšiliku, od jutros je na ivici tuče. Pripadnici privatnog obezbeđenja, koje je unajmio investitor, sprečili su građane da priđu gradilištu, a neke su čak fizički pokušali da pomere sa mesta na kom su se nalazili. Sve vreme dok traje incident, policijski službenici koji se nalaze na licu mesta nemo posmatraju koškanje i odbijaju da reaguju uprkos pozivama građana.

U bloku 37 od sinoć se okupljaju nezadovoljni građani, koji protestuju zbog toga što je inivestitor prekršio dogovor i nastavio radove na izgradnju zgrade.

Pročitajte još...

Izuzev građana, na mestu gde protestuju građani se nalazi privatno obezbeđenje, kao i policija.

Kako je javio reporter televizija Nova S, obezbeđenje je izašlo iz ograđenog dela gde se gradi zgrada, odnosno sa gradilišta, nakon čega su formirali ljudski zid na ulici s ciljem da omoguće kamionima da uđu na gradilište.

Ujedno, pripadnici privatnog obezbeđenja ne dozvoljavaju ni stanirima da se sa svojim automibilima kreću, dok, s druge strane, građani pokušavaju da spreče kamione da priđu gradilištu. Za to vreme, policija nemo posmatra sve što se dešava i odbija da reguje uprkos pozivima građana u pomoć.

Jedan od stanara koji je ušao u sukob sa obezbeđenje, za emisiju „Probudi se“, objasnio je kako je došlo do incidenta sa ljudima koje iznajmio investitor.

„Ja sam im rekao da sam na javnoj površini. Oni su hteli da mene Da tuku. Ja sam ratni vojni invalid i 30 godina ćutim. Neću da ćutim više. Policija opservira i gleda, ja ću prvi da legnem pod kamion ako krene“, naveo je on.

Njegov komšija, koji je razgovarao sa reporterom televizije Nova S kazao je da je očekivao da policija ne bude posmatrač, te da mu nije jasno šta privatno obezbeđenje radi na javnoj površini.

„Izašli su van privatnog poseda, gurali su građane i pokušavali na silu da uđu sa kamionom na gradilište. Policija je to gledala. Očekujem da policiaj vrati privatno obezbeđenje u granice privatnog poseda. Izgleda da neko pokušava da zapli ovde požar“, navodi on.

Pripadnici obezbeđenja su odbili da odgovore na pitanje u čije ime zabranjuju kretanje građana na javnoj površini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare