Penzioner sa Vračara optužen: U kući pronađeno milion evra, na novcu kokain

Hronika 27. jun 202211:30 > 20:25
Podeli:
Zaplena novca Foto:MUP Srbije

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana Đ. (63) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, jer je držao veliki iznos gotovog novca (skoro milion evra) znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti.

U kući na Vračaru 23. avgusta 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živeo sa porodicom pronađeno je 958.115,00 evra, prilikom pretresa njegovog stana, koji su obavili policijski službenici Odeljenja za borbu protiv droga po naredbi suda i to tražeći drogu.

Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem delu novca pronađena je droga kokain.

Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronađen je u papirnoj kesi u sefu.

Reč je o novcu u sitnijim apoenima, a za koji okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom poreklu, a pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, pored predloga da optuženog proglasi krivim i i osudi po zakonu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta - odnosno pronađenog novca.

 

****

BONUS VIDEO: Uhapšeno šest osoba zbog pranja novca

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar