Podeli
Foto:Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo pokrenulo je postupak utvrđivanja činjeničnog stanja u Kazneno-popravnom zavodu "Zabela" zbog 83 obolela osuđenika iz poluotvorenog odeljenja, pišu beogradski mediji.

“Pošto smo od Kriznog štaba čuli podatke o zaraženima u “Zabeli”, u ponedeljak smo od policije zatražili da hitno prikupi obaveštenja o primeni zaštitnih mera u tom zavodu i uskoro očekujemo zvaničan izveštaj”, izjavila je za  Večernje novosti Vladanka Pantić, portparol Osnovnog javnog tužilaštva.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u KPZ “Zabela” nema promena u odnosu od pre nekoliko dana.

“Na području Požarevca trenutno je registrovano 119 zaraženih, od čega su 83 osuđenici. Preostalih 36 je sa područja Grada Požarevca i među njima je samo jedan novozaraženi”, rekla je za ovaj portal Ana Jovanović, direktorka ZZJZ i dodala da se zasad ne zna kako je zaraza prodrla u zatvor, što bi trebalo da se utvrdi nakon prikupljanja podataka od strane policije.

Podsetimo, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je ranije da osuđenici od 11. marta nisu napuštali poluotvoreno odeljenje, niti su primali posete.

Komentari

Vaš komentar