Branko Gogić, Rasim Ljaji, saobraćajna nesreća
Foto: Miljana Isailović/Nova.rs/N1/ATAImages

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopštilo je danas da je donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica povodom saobraćajne nezgode koja se desila 10. aprila, a u kojoj je teško povređen lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Rasim Ljajić, dok je stradao njegov blizak saradnik i predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Gogić.

Tužilaštvo u Aleksnicu je obrazložilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka jer u radnjama bilo kog lica nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kako je saopštilo Javno tužilaštvo u Aleksincu, u nesreći koja se desila 10. aprila 2022. godine učestvovalo je vozilo kojim je upravljao Branko Gogić, koji je usled nezgode preminuo na licu mesta.

U vozilu se na mestu suvozača nalazio lider SDP Rasim Ljajić iz Novog Pazara koji je zadobio tešku telesnu povredu.

Javno tužilaštvo u Aleksincu obaveštava javnost da je nakon pribavljenih izveštaja nadležnih institutcija i ekspertize saobraćajne nezgode, kao i analize ovako prikupljenih i ostalih dokaza u spisima predmeta, donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica.

BONUS VIDEO: Mesto saobraćajne nesreće u kojoj je povređen Rasim Ljajić, a poginuo Branko Gogić, predsednik IO SDPS

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)