Veljko Belivuk, živa žrtva, nepoznata osoba
Foto: Nova.rs/Shutterstock

Dok se u javnosti danima spekuliše ko je misteriozni "Papić" iz optužnice protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tužilac za organizovani kriminal je potpuno nezainteresovan da sazna o kome se radi. I dok pojedini misle da je reč o Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika SBPOK, koji je i privođen zbog klana Belivuk, a drugi da se radi o Aleksandru Papiću, nekada najbližem saradniku ministra odbrane Nebojše Stefanovića, tužilac se u istrazi nije preterano bavio time ko je bio "krtica" ove krimi-grupe u policiji.

Kako je KRIK ranije preneo, u svedočenju Bojana Hrvatina, koji se navodi kao mogući okrivljeni-saradnik tužilaštva u postupku protiv klana Belivuk-Miljković, pominje se izvesna ličnost iz policije koja je na „skaju” imala nadimak „Šerif“ i bila u vezi sa klanom.

Pročitajte još:

Rekao je da se taj čovek preziva Papić i ispričao da je on jednog dana došao i spomenuo da postoji neka istraga policije, ali nije otvoreno govorio o detaljima. Pričao je o „smart” automobilu, kao i da je policija koristeći informacije sa baznih stanica otkrila ko je vozio Veličkovića tog dana kada je nestao, a spominjao je i kuću za koju se, međutim, ispostavilo da nije njihova jer se nalazila u Smederevu.

Hrvatin je tužiocu rekao da članovi grupe nisu bili sigurni da li je Papić ispipavao da li oni imaju nešto sa nestankom Veličkovića ili je hteo da ih upozori. Kako je taj portal naveo, svedok je objasnio da je Papića viđao u bašti stadiona i u bunkeru, kada je dolazio na sastanke sa Belivukom i Miljkovićem i da bi ga bez problema prepoznao. Opisao ga je kao osobu koja ima zaliske i nosi naočare.

Iako je jasno da je reč o osobi koja bi mogla da bude ključna u rasvetljavanju ovog slučaja, odnosno u smeru otkrivanja ko je iz policije pomagao tom klanu, tužilac se u optužnici ne bavi time.

I dok se u javnosti spekuliše da bi izvesni Papić mogao biti ili Goran ili Aleksandar, advokat Branislav Tapušković, koji zastupa bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) izjavio je ranije za N1 da njegov klijent nije „taj Papić“ koji se spominje u svedočenju.

Foto: Nova S

Dodao je i da mu po opisu više liči na Aleksandra Papić, funkcionera Srpske napredne stranke (SNS), koji je svojevremeno bio najbliži saradnik Nebojše Stefanovića.

„Taj Hrvatin ne spominje ni ime ni funkciju, ali opisuje tu osobu kao čoveka koji ima zaliske i nosi naočari. Tom opisu ne odgovara Goran Papić, već izvesni Aleksandar Papić“, izjavio je Tapušković za N1.

Pročitajte još:

Inače, Aleksandar Papić je od ranije poznat javnosti, a u žiži se našao i maja ove godine, kada je na sednici odbornika Srpske napredne stranke opštine Zvezdara, glasao za smenu ministra Stefanovića, što je bilo iznenađenje s obzirom na njihovu zajedničku prošlost.

Papić je svojevremeno bio najbliži Stefanovićev saradnik, a vlasnik je firme „Alcantara Invest“. Kako je Danas ranije pisao, upravo Papić je bio posrednik, koji je u ime ministra išao kod vlasnika hotela „Šumadija“ i nudio mu novac kako bi se zataškala afera sa ocem ministra, Brankom Stefanovićem, koji je vlasniku „Šumadije“ nudio 300.000 evra u kešu kako bi preuzeo vlasništvo nad hotelom.

Papićeva „Alcantara Invest“ u centru pažnje javnosti našla se 2015. godine, kada je kupila luksuzni hotel u Vrnjačkoj banji ispod cene kao jedini ponuđač. Ubrzo je dobila subvenciju iz državnog budžeta za renoviranje istog hotela i potom ga prodala drugoj osobi.

Nebojša Stefanović Aleksandar Papić
Foto: printscreen KRIK/Facebook/Video

Stefanovićeva uzdanica, kako je nazivan, proteklih godina viđan je uvek tik uz Stefanovića, tada ministra policije. Tako se mogao videti u Stefanovićevoj blizini na gotovo svim zvaničnim proslavama MUP-a, poput Dana policije 2018, ili na  stranačkim susretima u Beogradu.

Ipak, ono što je izvesno, jeste da je, pored nekadašnje državne sekretarne MUP Dijane Hrkalović, bio čovek od poverenja Nebojši Stefanović. Bio je upućen u sve poslove koje je vodio ministar.

BONUS video: Slobodan Georgiev o Vučićevim vezama sa huliganima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare