Foto:privatna arhiva;MUP

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i njegov saradnik Marko Miljković uhapšeni su noćas u akciji MUP i BIA, a sumnjiče se za krivična dela teška ubistva, otmice i organizovanje kriminalne grupe. Iako je izvesno da se Belivukovoj grupi, koja je noćas "pala, stavljaju na teret otmice, u poslednjih nekoliko meseci čak nekoliko nestanaka navijača dovođeni su u vezi upravo sa Veljom Nevoljom. Reč je o nestanku Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje.

Najpre je početkom avgusta u centru Beograda poslednji put viđen Goran Veličković zvani Goksi, nakon čega mu se gubi svaki trag. Reč je o jednom od vođa navijačke grupe Partizana, odnosno frakcije „Partizanovci“, a u medijima su ga često povezivali sa Milošem Radosavljević Kimijem. Grupa je neaktivna od kad je primat na južnoj tribini preuzeo Belivuk sa svojim „Janjičarima“, a sada „Principima“, a sumnjalo se da su ove dve frakcije u lošim odnosima.

Pročitajte još:

U medijima se spekulisalo da je Veličković  bio u lošim odnosima i sa Belivukom, te da se zbog toga našao na meti njegove navijačke grupe, a zbog čega se i povukao sa tribine. Inače, Goksi je neko vreme bio u pritvoru, a iz istog je izašao nekoliko meseci pre nestanka.

Sa druge strane, samo dva meseca nakon nestanka Veličkovića, oktobra prošle godine trag se izgubio još jednom navijaču Crvene Zvezde – Lazaru Vukićeviću. Javnost je prvi put čula za njegovo ime 2017. godine kada je ranio Nikolu Vavića, brata vođe navijačke grupe Partizana “Alkatraz” Aleksandra Vavića, ali i Miloša Nikolića u jednom klubu na Terazijama.

Vukićević je ubrzo osuđen i završio je iza rešetaka, a oktobra 2019. godine porše njegov oca dignut je u vazduh. Pretpostavljalo se da je meta bio Vukićević, koji je pukom srećom preživeo.

Još jedan nestanak nestanak dovodio se u vezu sa grupom Veljka Belivuka, ali su i ovi navodi ostali na nivou sumnji. Reč je o nestanku Miljana Ljepoje, čiji se trag gubi decembra prošle godine, nakon što je otišao u Beograd da kupi automobil. Ljepoja je u medijima označen kao pripadnik ozloglašene bande „Pink panteri“.

Ljepoja je vlasnik diskoteke „Klinika“ u Nišu, a živi na relaciji Niš-Beograd.

Ubistvo Šarca i pretnje Grobara

I ubistvo Aleksandra Šarca, koji je označen kao pripadnik „Pink pantera“, dovođeno je u vezu sa navijačima Partizana. Naime, samo mesec dana pre njegovog ubistva na Instagramu je osvanuo video sa fotografijama ubijenog uz preteći tekst.

Foto: Instagram/duh.grobarstva

„Imate zaštićene i nezaštićene svedoke saradnike. Danas vam predstavljamo jednog običnog cinkaroša tj nezaštićenog – Aleksandar Šarac…. Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika kao i njegovih saradnika npr. Luke Radulovića, Miloša Krasića, Miloša Kneževića. Pozabavićemo se više ovim pevačem u narednom periodu“, napisano je početkom septembra na Instagram profilu „Duh.grobarstva“.

Inače, Šarac je upucan oktobra prošle godine u garaži TC „Ušće“, a on je povredama podlegao desetak dana kasnije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare