Podeli
Foto: Printscreen

Crnogorska policija osujetila je i sprečila pokušaj ubistva vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u Tivtu, a prema svim saznanjima on je bio u gostima kod vođe "kavačkog klana" Radoju Zviceru. Postavlja se pitanje otkud Belivuk tamo i da li se nešto sprema u toj zemlji, s obzirom na to da su trenutno sve osobe povezivane sa "škaljarskim" i "kavačkim klanom" stacionirane u Crnoj Gori.

Nakon što je Belivuk lociran u Tivtu, ali i sa vođom “kavačkog klana” Zvicerom, pojavila se sumnja da se nešto “kuva” u Crnoj Gori. Opšte je poznato da je u toku rat između “škaljarskog” i “kavačkog klana”, a samo je pitanje dana kada će se dogoditi nova likvidacije.

Foto: N1/Veljko Belivuk

Belivuka su mediji upravo povezivali sa “kavačkom” grupom, a ove sumnje su i potvrđene kada je pre tri dana priveden na informativni razgovor a zatim odmah pušten zajedno sa Zvicerom, kod koga je “u gostima”.

Ubrzo nakon ovoga mnogi su se zapitali šta se sprema u Crnoj Gori. Dodatnu sumnju podgrejala je i činjenica da je crnogorska policija juče osujetila napad na Belivuka, odnosno da se našao na meti kriminalne grupe iz Kotora, a pretpostavlja se da je reč o “škaljarskom klanu”. Prema do sada dostupnim podacima Belivuka je ekipa “škaljaraca” trebalo da likvidira na aerodromu u Tivtu, međutim policija je osujetila plan i uhapsila trojicu potencijalnih napadača. Specijalni tužilac Saša Čađenović uzeo je izjave od osumnjičenog Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i izvesnog Markovića, kojima je nakon toga odredio pritvor do 72 sata, javile su Vijesti.

Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju, a predmet je u SDT-u zaveden pod oznakom “tajno”. Posle saslušanja u Podgorici određen im je pritvor, ali za mnoge je i dalje nedoumica zašto je Velja Nevolja uopšte otišao u Crnu Goru.

Pročitajte još...

Crnogorska policija očigledno ima saznanja o potencijalnim sukobima i vidi se to i iz saopštenja tamošnjih istražnih organa, koji su istakli da je za sada sprečena jedna likvidacija. Takođe, interesantno je i da su tamošnje službe Belivuka pratile od ulaska u zemlju, pa se ne isključuje mogućnost da je policija došla do saznanja da se spremaju eventualni obračuni između “škaljaraca” i “kavčana”.

“Sve vreme dok je Belivuk boravio u Crnoj Gori bio je “na oku” agenata tajne službe, ali i pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su pratili njegovo kretanje i komunikaciju”, pisale su “Vijesti”.

Foto: detective-info.com.ua

Belivuk je u gostima kod vođe “kavčana” Radoja Zvicera, koji je teško ranjen maja prošle godine u Ukrajini. Njega su tada napadači teško ranili, a život mu je spasila supruga Tamara Zvicer.

Pročitajte još...

U ratu “škaljarskog” i “kavačkog klana” dosad je ubijeno više od 50 osoba.

Utočište za begunce od zakona

Inače, opšte je poznato da je Crna Gora proteklih godina postala stecište za begunce od zakona i to najčešće kada je reč o Srbima. Tako je juče u Crnoj Gori priveden Kraljevčanin, Lazar Ilić, koji je osumnjičen da je u oktobru prošle godine ubio Aleksandra Šarca u garaži Tržnog centra Ušće. Juče je saopšteno da je sa Ilićem uhapšen i Strahinja Savić, još jedan Kraljevčanin koji se sumnjiči za saučesništvo u ubistvu u TC Ušće.

On je lociran i uhapšen u Crnoj Gori, gde se skrivao od momenta kada je za njim raspisana poternica. Između ostalog i nasilnik Ivan Kontić, koji je avgusta prošle godine brutalno pretukao mladića u Novom Sadu, skrivao se mesecima u Crnoj Gori, nakon čega su mu stavljene lisice na ruke i on je izručen Srbiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar