Velja Nevolja Foto: Privatna arhiva

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva.

Oni se terete za ubistva i najteža krivična dela.

U toku noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

Veljko Belivuk, je pre nekoliko dana priveden i saslušan u Kotoru nakon što je ušao u Crnu Goru i za koga se pretpostavlja da je bio meta napada koji je osujetila crnogorska policija u Tivtu.

Po povratku iz Crne Gore priveden je na saslušanje u Beogradu, ali je ubrzo pušten.

Od ranije je poznat srpskim istražnim i pravosudnim organima. Radi se o vođi navijačke grupe „Janjičari“, sada „Prinicipi“, a kako su mediji svojevremeno pisali, sarađuje sa „kavačkim klanom“.

Belivuk se u žiži javnosti našao 2017. godine zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, a koje se dogodilo na šinama u centru Beograda, međutim, on je pravosnažno oslobođen sumnji za pomaganje.

Belivuk iza sebe ima brojne poduži dosije zbog različitih krivičnih dela, a najčešće je reč o krivičnim prijavama za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Na čelu grupe “Janjičari” našao se nakon likvidacije Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. godine nedaleko od Centralnog zatvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare