Čačak, gradski stadion, evakuacija, Nova eksplozija u Slobodi u Čačku, fabrika Sloboda Čačak, eksplozija
Foto: Nenad Nešović

Uzrok eksplozije je najverovatnije posledica ostataka mina iz prethodnog incidenta koji se dogodio u kompaniji "Sloboda", iako su demineri i juče radili na uklanjanju sredstava koja nisu eksplodirala, rekao je večeras za Nova.rs zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ponovo je magacinski prostor eksplodirao, tri lica su povređena i van životne opasnosti su“, naveo je on.

Milić kaže da je požar koji je večeras izbio lokalizovan, ali ujutru će se pristupiti daljem gašenju.

„Postoji verovatnoća da angažujemo helihoptere“, dodaje Milić.

Načelnik Civilne zaštite Bratislav Zečević kaže za naš portal da na gradskom stadionu trenutno nema evakuisanih lica.

„Troje ljudi smešteno je u Hotelu ‘Beograd’, ali pozivam sva lica, posebno starija da se jave prvo ovde na gradski stadion kako bi ih pregledale mobilne lekarske ekipe. Postoji mogućnost da im se od straha povisi krvni pritisak, kako ne bismo ništa rizikovali neka dođu na pregled, a potom ih upućujeno u čačanske hotele gde do daljnjeg mogu boraviti besplatno „, kazao je Zečević za Nova.rs.

Nakon večerašnje eksplozije u kompaniji „Sloboda“ najvažnije je da nema ljudskih žrtava, saopštio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović. Profesionalne vatrogasne jedinice kompanije „Sloboda“ i MUP – Sektor za vanredne situacije izvršili su dva izviđanja. Požar je lokalizovan i ugašen, naveo je on.

„Kao mera predostrožnosti naložena je evakuacija stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike. Grad Čačak je organizovao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za građane koji nemaju alternativi smeštaj. Rezervisani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat naših sugrađana. Do sada su dve porodice smeštene u hotel“, precizirao je Todorović u pisanom saopštenju dostavljenom novinarima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare