Gradonačelnik Čačka naredio hitnu evakuaciju građana

Hronika 19. jun. 202121:13 > 21:49
Podeli:
Čačak, Nova eksplozija u Slobodi u Čačku, fabrika Sloboda Čačak, eksplozija
Foto: Nenad Nešović

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naredio je da se hitno evakuišu svi građani koji žive u neposrednoj blizini fabrike, javlja reporter Nova.rs.

Građani će biti evakuisani na stadion u Čačku.

Kako prenosi reporter Nova.rs koji se nalazi na licu mesta, policija i obezbeđenje ne dozvoljavaju da se priđe fabrici. Za sada nije poznat uzrok eksplozije, ali prema prvim informacijama od eksplozije je puklo staklo u fabrici, koje je povredilo dva radnika.

Jedan od građana, Dejan Avramović krenuo je sa svojom porodicom iz doma. On kaže za Nova.rs da „ne zna gde će i šta će“.

„Na svu sreću prošlog puta nisam bio tu kada je bila eksplozija, bio sam na godišnjem odmoru sa porodicom. Ovo je katastrofa šta se dešava. Neprestano živimo u strahu i nemoćni smo bilo šta da promenimo. Popucali su mi prozori i staklo na kući“, kaže on za Nova.rs i najavio je tužbu protiv fabrike.

„Neko mora da odgovora za ovo“, rekao je Dejan za Nova.rs.

Prema rečima našeg reportera, jedan od povređenih se nalazi na odeljenju za urgentne slučajeve. Ovo je za Nova.rs potvrdila doktorka Slavica Dragutinović.

„Jedan radnik je primljen u bolnicu, a drugom se još uvek ukazuje pomoć na urgentnom odeljenju te ustanove, ali nijedan od dvojice radnika nije životno ugrožen“, rekla je Dragutinović za Nova.rs.

Nešto pre 20 časova došlo je do eksplozije u kompaniji „Sloboda“ saznaje portal Nova.rs. Kako navode naši sagovornici gust dim se vidi iznad magacina koji je nedavno zahvatio požar.

Podsetimo, pre manje od mesec dana u „Slobodi“ se dogodila eksplozija u delu gde se proizvodi municija, kada je ceo magacin izgoreo, a grad se tresao skoro dva sata.

Komentari

Vaš komentar