Čačak, Nova eksplozija u Slobodi u Čačku, fabrika Sloboda Čačak, eksplozija
Foto: Nenad Nešović

"Ovo je katastrofa šta se dešava. Neprestano živimo u strahu i nemoćni smo bilo šta da promenimo. Popucali su mi prozori i staklo na kući", rekao je Dejan Avramović za Nova.rs, nakon što mu saopšteno da mora da se evakuiše nakon eksplozija u fabrici "Sloboda" Čačak.

Nakon nove eksplozije u fabrici „Sloboda“ u Čačku, gradonačelnik Milun Todorović naredio je hitnu evakuaciju građana.

Jedan od njih, Dejan Avramović krenuo je sa svojom porodicom iz doma. On kaže za Nova.rs da „ne zna gde će i šta će“.

„Na svu sreću prošlog puta nisam bio tu kada je bila eksplozija, bio sam na godišnjem odmoru sa porodicom. Ovo je katastrofa šta se dešava. Neprestano živimo u strahu i nemoćni smo bilo šta da promenimo. Popucali su mi prozori i staklo na kući“, kaže on za Nova.rs i najavio je tužbu protiv fabrike.

„Neko mora da odgovora za ovo“, rekao je Dejan za Nova.rs.

Drugi meštanin, Miroslav Mihajlović, rekao je da se njegova porodica evakuisala ali da on nije.

Foto: Nenad Nešović

„Ovo je bila najjača eksplozija do sada, prizor je bio je za moju porodicu bio stravičan. nisam se uplašio, ali supruga, sin i snaja su evakuisani. Ćerka me zove stalno da pita kako sam. Imam svakakve info, ne znam kome da verujem ali ovo je strašno šte se dešava“, zaključio je ovaj meštanin.

Načelnik Civilne zaštite u Čačku Bratislav Zečević rekao je za Nova.rs da dvadesetak pripadnika ove službe uglavnom evakuiše građane koji žive u blizini fabrike.

„Za sada imamo informacije da su žiteljima popucala stakla i sprovodimo evakuaciju. Ljudi uglavnom imaju gde da odu, a za neke koje nemaju gde alternativno rešenje je gradski stadion“, zaključio je Zečević.

Večeras, nešto pre 20 časova došlo je do eksplozije u kompaniji „Sloboda“. Kako navode naši sagovornici gust dim video se iznad magacina koji je nedavno zahvatio požar.

Kako prenosi reporter Nova.rs koji se nalazi na licu mesta, policija i obezbeđenje ne dozvoljavaju da se priđe fabrici. Za sada nije poznat uzrok eksplozije, ali prema prvim informacijama od eksplozije je puklo staklo u fabrici, koje je povredilo dva radnika.

Nakon eksplozije, u krug fabrike je stiglo i jedno civilno vozilo vojske Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare