Belivuku produžen pritvor do 30 dana

Hronika 05. mar. 202113:18 > 13:1910 komentara
Podeli:
Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal je danas doneo rešenje kojim je Veljku Belivuku i ostalim osumnjičenima produžio pritvor do 30 dana, saopštio je sud.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Beogradu, pritvor V.B, M.M, D.T, N.J, V.D, V.G, S.S, B.K, M.B, M.B, A.V, N.L, N.S, M.T, F.I, N.S, Ž.K, S.L, N.Đ i V.G, je produžen „zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, u skladu sa članom 211 stav 1, tačka 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku“.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Podsetimo, do hapšenja je došlo 4. februara, a naredbom Tužilaštva za organizovani kriminal o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, dvojica za oružje, a Belivuk i još osmorica i za teška ubistva.

Komentari

Vaš komentar