Svedok u slučaju „Jovanjica“: Bilo je dobro dok nisu pozvali iz 4. odeljenja

Podeli:
Predrag Koluvija Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" na kome je krajem novembra 2019. godine pronađeno skoro četiri tone opojne droge, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem svedoka Branimira Melentijevića. Reč je o vlasniku firme od koje je "Jovanjica" kupila seme konoplje.

Saslušani svedok Branimir Melentijević, vlasnik firme „Sphere“, istakao je da su konoplju uzeli iz Francuske 2016. a da su saradnju s „Jovanjicom“ uspostavili 2017. godine.

„Uzeli smo je da pravimo pivo, a od dva semena, jedno je uspelo – Fedora. Nju smo potom legalizovali. Firmu „Jovanjica“ znamo kao proizvođača organske hrane, i ona je bila jedan od naših kupaca. Glavni posao s „Jovanjicom“ je bilo pivo, a njegova karakteristika je bila da se oseća konoplja. Sarađivali smo s njima, a sve je krenulo naopako kada su me pozvali iz četvrtog odeljenja MUP“, rekao je svedok.

Istakao je su da su imali uzorno polje kod Valjeva, za koje su znali pripadnici valjevske policije, iz koje su dolazili radi kontrola.

Svedok je istakao i da je njegova firma isporučila oko 50 kilograma semena „Jovanjici“.

Odbrana ga je potom upitala i da li je tačno da je njegova firma prodala nekome iz Vojvodine više stotina kilograma semenke konoplje.

Reč je o 600 kilograma semena, a prema rečima odbrane, pomenuti gospodin je svake godine kupovao oko stotinak.

Ipak, svedok nije mogao da se seti kako se tačno zove pomenuti svedok.

„Mislim da se preziva Šipka“, rekao je on.

Podsetimo, Koluvija je na današnji pretres došao sa slobode, nakon što je dve godine proveo u pritvor.

On je raspoložen izašao iz pritvora.

Nastavak suđenja zakazan je za 10.novembar.

Inače, danas je najpre izdvojen postupka u odnosu na okrivljenog Petra Živojinovića, jer je pozitivan na koronu, a potom je na samom kraju pretresa ponovo spojen.

BONUS VIDEO: Nanogica za Jovanjicu – gosti Stevan Dojčinović, Miroslav Aleksić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar