Sutra presuda advokatu Darka Šarića za pranje novca

Hronika 07. feb. 202115:28
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Specijalni sud u Beogradu objaviće sutra prvostepenu presudu advokatu Andriji Krloviću, optuženom da je za Darka Šarića "prao novac", ulažući u kupovinu firmi u Srbiji sredstva stečena prodajom kokaina.

Postupak prema Krloviću 8. jula prošle godine razvodvojen je odlukom suda od postupka prema Šariću i ostalima, kojima je 31. jula izrečena osuđujuća presuda.

Suđenje Krloviću u međuvremenu je nastavljeno.

On je optužen da je kroz firmu „Novi Tamiš“ prao novac za Šarića, a tokom višegodišnjeg postupka negirao je izvršenje krivičnog dela.

Šarić je prvostepenom presudom iz jula prošle godine osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora godina, jer su njegovi saradnici „oprali“ više od 20 miliona evra, za koji se veruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina.

Njegovi saradnici osuđeni su na kazne od dve do sedam godina zatvora, jedna optužena je oslobođena od optužbi, dok je protiv dvojice optužba odbijena.

Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina prošle jeseni pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, pošto je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu u tom slučaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar