Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, biće nastavljeno sutra u Višem sudu u Beogradu. Prethodno ročište, zakazano za 24. septembar, bilo je odloženo jer se optuženi nije pojavio zbog bolesti.

Na sutrašnjem ročištu, očekuje se svedočenje sudskog veštaka koji je obavio veštačenje mobilnih telefona u vreme kada se pretpostavlja da je došlo do zločina, a stručni savetnik Marjanovićeve odbrane treba da mu postavlja pitanja.

Na prethodnom ročištu, saslušan je veštak i bivši ministar Zoran Stanković, povodom povreda koje je Jelena zadobila, međutim on sa sigurnošću nije mogao da tvrdi, da li je pevačicu ubilo više napadača ili samo jedan.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

„Povrede imaju elemente, zaživosti, odnosno nastale su dok je bila živa. Žrtva je zadobila trajne povrede, od kojih je osam na glavi ključnih, odnosno usled kojih je nastupila smrt. Sem pomenutih povreda bilo je i lakih, poput oguljotina, ogrebotina i modrica. Takođe na telu žtve uočene su i odbrambene povrede, pokušala je da se brani desnom šakom. Smrt kod žrtve je nastupila od povreda koje su izazvale nagnječenje moždanog tkiva i polomilo joj lobanju“, rekao je na prethodnom ročištu veštak Stanković.

Marjanovićeva je, rekao je veštak, ubijena na istom mestu gde je i pronađena u kanalu na nasipu u Borči, a to zaključuje na osnovu toga što su u plućima žrtve pronađene grančice i mulj iz kanala.

Stanković je odgovarajući na pitanja advokata odbrane rekao da ne može da tvrdi da je bio samo jedan napadač, odnosno da ne isključuje mogućnost, da ih je bilo više.

„Žrtva je ubijena na surov i monstruozan način, i po povredama može da se tvrdi da je počinilac imao jake i negativne emocije prema žrtvi. Na to ukazuje više povreda koje je načinio, jer je ona sa svakom povredom trpila sve veći i veći intenzitet bola“, dodao je veštak.

Veštak je rekao i da je telo u vodi na kanalu nasipa bilo najmanje pet, šest sati, a najviše od 10 pa na dalje.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

„Ne mogu da tvrdim da je bilo jedno ili više oružja, kojim je načinjen zločin. Ali po povredama, oruže je imalo oštar i tup deo“, rekao je Stanković.

Inače, na početku suđenja, Zoran Marjanović je u novembru prošle godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu pušten zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar