Foto: Nemanja Jovanović

Ljubica Marković poslednji je svedok koji je saslušan u postupku koji se vodi protiv Zorana Marjanovića (41), optuženog za ubistvo pevačice Jelene Marjanović Krsmanović (33) aprila 2016. godine u Borči. Nakon što je Viši sud u Beogradu završio sa ispitivanjem svih svedoka koji bi mogli da doprinesu u rasvetljavanju ovog zločina, za sledeći pretres koje je zakazan za 5. jun kada bi trebalo da budu saslušani veštaci povodom telekomunacionog veštačenja telefona članova porodice Marjanović u trenutnu zločina.

Upravo na osnovu ovih veštačenja baznih stanica u optužnici, koje je Više javno tužilaštvo podiglo protiv Marjanovića, navodi se da je vreme smrti ubijene pevačice između 16.56 i 17. 04 sati. Odnosno, kako se u optužnici precizira ubijena pevačica i Marjanović su u tom periodu morali da se sretnu na nasipu na kojem se dogodio zločin.

Prema tvrdnjama veštaka, bazne stanice su zabeležile da se Jelena 2. aprila 2016. godine u 16.56 kretala od mesta spomen-ploče ka rampi-stadion. U pomenutom veštačenju navodi se i da je optuženom Zoranu telefon bio isključen od 16.38 do 17.04., nakon čega ga je upalio i pozvao oca Vladimira.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Takođe, pomenuto veštačenje baznih stanica telefona članova porodice Marjanović pokazalo je i da su telefoni Uroša, Miloša i Vladimira bilo bez aktivnosti u gotovo identičnom periodu.
Naime, na Uroševom telefonu nije bilo aktivnosti od 15.32 do 17.27, na Miloševom od 15.56 do 17.14, a na Vladimirovom od 15.38 do 17.20. Nakon toga, oni su posle 17 časova međusobno pozivali jedni druge – navodi se u optužnici.

Vladimir poziva Miloša

Telefon pevačicinog svekra Vladimira Marjanovića je 2. aprila 2016. bio isključen ili u stanju mirovanja od 15.38 od 17.20, nakon čega se beleži aktivnost na broju. Aktivnost je zabeležena u 17.20 kada optuženi Zoran zove oca. Za razliku od Vladimira, Milošev telefon aktivnost beleži u 17.14, takođe kada ga optuženi Zoran poziva. Samo četiri minuta kasnije, u 17.18 Zoran ponovo zove Miloša, nakon čega ovaj poziva oca Vladimira. Najmlađi Marjanović,  Uroš bio je nedostupan od 15.32 do 17.27. Njegov telefon aktivnost beleži u 17.27, a potom je ponovo neaktivan od 18.37 do 21.19.

Otac Vladimir odbio da svedoči Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, tokom ovog postupka dosad je saslušano deset svedoka, među kojima je i najbliža porodica optuženog Zorana, ali i ubijene pevačice. Svedoci su pričala o odnosima između optuženog i ubijene pevačice, ali nekoliko njih je istaklo da se Jelena Marjanović žalila na loše odnose u porodičnoj kući u Borči, a pogotovo na ponašanje njenog svekra Vladimira Marjanovića prema njoj.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare