Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ljubica Marković, tetka ubijene Jelene Krsmanović Marjanović (33), ispričala je na današnjem pretresu u Palati pravde u Beogradu, do detalja šta je prethodilo tom 1. aprilu 2016. godine kada je nestala pevačica, ali i šta se tačno dešavalo tog dana kada se zločin, koji je šokirao srpsku javnost, dogodio.

Markovićeva je tokom svog svedočenja ispričala da se ubijena pevačica u periodu pre zločina žalila da odnose u kući, kako više ne može da izdrži i kako joj je teško. Kako je navela, sa ubijenom pevačicom poslednji put se čula nedelju dana pre samog ubistva.

„Ja sam tog dana oko 20 časova stigla u Borču i odmah nakon što mi je pokojna sestra Zorica rekla da je Jeca nestala, otišla sam na nasip. Tražili smo je, a oko dva sata smo saznali da je pronađen njen telefon. Ujutru oko osam sati smo ponovo otišle na nasip, tražile smo u blizini kanala, kada mi je Zorica u jednom trenutku rekla: „Jao sestro, ovde kao da je neko nekoga vukao“. Nakon toga na nasip je stigla policija, a Zorica je pozvala Zorana da dođe na nasip“, ispričala je Markovićeva.

Interesantno je da narednog dana, upravo u kanalu na pomenutom nasipu, pronađeno telo ubijene pevačice koje je bilo unakaženo.

Foto: Tanja Milovanović/Nova.rs/ Ljubica Marković

Markovićeva je u svom iskazu istakla i da je nakon pevačicinog nestanka, Jana bila u kući Marjanovića, dodavši da je ona otišla tamo da je vidi i da je to bio prvi put da ulazi u njihov dom.

„Otišla sam do kuće, izašli su Vlada i Vera koji su mi otključali vrata od studija, u kome sam jedino boravila prilikom posećivanja Jece. Tamo sam bila svega tri puta, dok u kući nisam za pet godina, koliko je Jeca bila u braku sa Zoranom, nijednom. Ja sam ubrzo iz studija ušla u njihovu kuću, gde je bila Jana, pogledala me je i rekla: „mama je nestala u travi““, ispričala je Ljubica danas i dodala da malu Janu nije videla tri godine.

Markovićeva, koja je u viša navrata označena kao ključni svedok u ovom postupku, čiji iskaz bi mogao da baci potpuno novo svetlo na slučaj ubistva pevačice, rekla je i da joj se sestričina žalila da ne može da izdrži više, ali i dse na optuženog Zorana nikada nije žalila

„Žalila se na Vladu i kuma Veru, jer su se oni za sve pitali. Za Zorana nikada nije rekla da ju je maltretirao. Sa pokojnom sestrom sam više puta nakon zločina razgovara tome šta je moglo da se desi. Najpre smo mislili da iza toga stoji neka mafija, ali kako je nakon zločina često išla kod Marjanovića zbog Jane, sumnjala je na kuma Veru i Vladu, odnosno da su bili sumnjivi“, rekao je svedok.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/ Zoran Marjanović (levo), advokat Nikola Dumnić (desno)

Podsetimo, Jelena Marjanović nestala je 1. aprila 2016. godina na nasipu u Borči, gde je otišla na trčanje sa suprugom Zoranom Marjanovićem i ćerkom Janom. Ona se ubrzo razdvojila od njih i krenula da džogira, nakon čega joj se gubi svaki trag. Ubrzo je prijavljen njen nestanak, a narednog dana pronađeno je njeno unakaženo telo u kanalu na nasipu Crvenka u Borči.

 

Otac optuženog: Seljančure jedne, moje dete biju

Markovićeva je tokom saslušanja ispričala i da se nakon ubistva pevačice posvađali s Marjanovićima zbog grobnog mesta.

„Kada su pušteni iz policijske stanice Zorica je počela da kuka. Rekla mi je da se posvađala sa Marjanovićima dok je Zoran bio u pritvoru. U tom periodu su Vladimir i Miloš Marjanović došli do nje da uzmu njenu ličnu kartu kako bi organizovali sve oko grobnog mesta, ali njoj je lična karta istekla i nastala je svađa. Vladimir Marjanović je rekao: „Seljančure jedne, moje dete tamo biju i maltretiraju“, ispričala je tetka ubijene pevačice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar