Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Iako se još uvek ne nazire sudski epilog slučaja ubistva pevačice Jelene Marjanović (33) iz Borče, a za koje je optužen njen suprug Zoran (41), čak dve tužiteljke koje su dosad radile na ovom slučaju su unapređene i poslate na više funkcije.

Slučaj ubistva pevačice, čiji je unakažen leš pronađen u kanalu na nasipu u Borči 3. aprila 2016., jedan je od najpraćenijih medijskih slučajeva ikada. Istragu je najpre vodila tadšnja zamenica višeg tužioca Ljubica Veselinović, koja je tokom dvogodišnjeg rada na ovom predmetu čak dva puta optuživala Zorana Marjanovića za zločin, ali je njene optužnice Apelacioni sud svaki put vraćao na dopunu istrage.

U trenutku kada je i druga optužnica ukinuta, Veselinovićeva je upućena u Tužilaštvo za ratne zločine, a predmet je nasledila njena koleginica Jelena Biorčević Cerović. Ona je, po nalogu Apelacionog suda sprovela poslednju dopunu istrage koja je konačno, iz trećeg pokušaja, rezultirala pravosnažnom optužnicom protiv pevačicinog supruga.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

U trenutku kada je pred Višim sudom trebalo da otpočne postupak, na sajtu Državnog veća tužilaca objavljeno je da je Biorčević Cerović upućena na višu funkciju u Apelaciono javno tužilaštvo.

Uprkos unapređenju ona je, shodno višegodišnjoj praksi tužilaštva, nastavila da pred sudom zastupa optužnicu protiv Marjanovića zbog kompleksnosti predmeta. Da li će tako ostati do kraja postupka, odnosno pravosnažnosti presude, ili će se optuženi Marjanović suočiti sa trećim zamenikom tužioca, biće poznato u narednom periodu.

Podsetimo, leš pevačice Jelene Marjanović pronđen je u kanalu na nasipu u Botrči 2. aprila 2016., dan nakon što je njen suprug prijavio njen nestanak. Nakon godinu i po dana istrage, policija je po nalogu tužilaštva uhapsila Zorana Marjanovića zbog sumnje da je počinio zločin. U pritvoru je proveo deset meseci, tokom kojih je jednom neuspelo optužen za zločin.

Po izlasku na slobodu, Marjanović je u javnosti nastavio da negira svoju umešanost u zločin, da bi u junu 2019. bio pravosnažno optužen za zločin. Suđenje je otpočelo u novembru prošle godine, gde su dosad pored njega, saslušani njegov brat Miloš i i snaja Milica. Otac Vladimir, majka Zorica, kao i sin iz prvog braka Uroš iskoristili su svoje zakonom predviženo pravo da ne svedoče.